Reacties van cursisten 

Zelfbeeld training, bij Negatief Zelfbeeld, februari tm juli 2021

De reden om de training te volgen was een laag zelfbeeld, onvoldoende zelfvertrouwen en veel lichamelijke onrust. Ik heb in de training geleerd vertrouwen in mijzelf te hebben. Het zelbeeld wat ik had paste niet bij wie ik ben. Ik heb nu ruimte in mijn hoofd voor positieve gedachten. Negatieve gedachten zijn een beeld vanuit een onduidelijk en veelal onvolledig inzicht in een situatie. Blijf bij jezelf ook in belslissingen, neem de tijd om ruimte in je hoofd te maken. De begeleiding was prettig, goed tot de kenrn gegaan. Een goed luisterend oor en goed inspelend op de dagelijkse situaties. Beoordeling van de training 10, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele training Mindfulness januari tm juli 2021

De reden om de training te volgen was om te leren beter om te gaan met stress en concentratievermogen te verbeteren. Ik heb geleerd in de training bewuster in het hier en nu te zijn. Vooral ook dat dat dit geen zweverige term is, maar helpt om beter met stress en onrust om te gaan. Zeker ook geleerd af en toe rust te nemem, zonder daar een schuldgevoel over te hebben. De begeleiding was in mijn geval 1 op 1, wat veel ruimte gaf voor gesprekken over mijn persoonlijke situatie. Opmerkingen: bij twijfel zeker deze training volgen. Beoordeling van de training 9. Marie-Louise 58 jaar.

Individuele training emotieregulatie,  januari tm juni 2021

De reden om de training te volgen was om op een rustige toon tegen mijn kinderen te praten, eerst tot 10 tellen. George heeft een fijne open luister houding, waardoor ik mezelf durfde open te stellen. Hij nam echt de tijd voor mij en heeft mij nieuwe inzichten gegeven. Beoordeling van de training 8. Lars van Gastel 32 jaar.

Individuele training angst, mindfulness, assertiviteit, februari tm juni 2021

De afgelopen maanden heb ik mijn werksituatie als hoofdoorzaak van mijn angsten en negatieve gedachten ervaren, waardoor ik geen energie meer kon vrijmaken voor mijn prive situatie. Vooraf wist ik niet waar mijn klachten vandaan kwamen, maar gedurende mijn behandeling kwam dit naar voren. Ik heb in de training geleerd om voor mezlef op te komen, mijn eigen beslissingen te nemen en met angsten om te gaan. Ik werd goed gehoord door de trainer en de adviezen hebben mij geholpen. Beoordeling van de training 8. Deze cursiste wil aoniem worden vermeld..  

Individuele training Mindfulness, februari tm juni 2021

De reden om de training te volgen was om uit te vinden waar mijn grootste valkuilen lagen en een manier te vinden om daar mee om te gaan. Ik heb in de training geleerd tijd voor mijzelf te maken, dat niet alles direkt moet, dat ik echt tijd moet pakken en even een moment na moet denken voordat ik wat doe. De begeleiding was zeer fijn en prettig. Ik voelde me thuis en begrepen. Opmerkingen: ga zo door in hoe je het doet, ik vond het heel fijn zo. Beoordeling van de training 9. Mike 46 jaar.

Individuele training Emotieregulatie, Mindfulness, februari tm mei 2021

De reden om de training te volgen was rust te krijgen in mijn hoofd, minder haast, rust naar de kinderen. Makkelijker dingen van mijzelf kunnen accepteren, minder snel stressen. Ik heb in de training geleerd mijzelf te 'temmen' wanneer mijn gedachten weer in de toekomst aan het denken zijn. Rustig blijven ademen in drukke of stressvolle situaties. Time out nemen wanneer nodig. Tijd voor mijzelf nemen. De begeleiding door de trainer was fijn. Alle tijd genomen die nodig was en bij kunnen sturen op mijn persoonlijke situatie. Daarnaast heb ik veel kunnen doen met de adviezen en bent u prettig in de omgang. Opmerkingen: ik ben heel tevereden geweest over het traject. Beoordeling van de training 9. Natacha 32 jaar.

Individuele training Mindfulness, februari tm mei 2021

Ik had een burn-out en via de praktijkondersteuner van de huisarts kwam ik bij George terecht. Door meditatie leer je de rust te pakken en je gedachten te ordenen. Ben er in geslaagd om zaken makkelijker los te laten, waardoor er meer ontspanning is. De 'strenge baas' herken ik nu en slaag er zelfs in hem te parkeren. Door de rustige manier van werken, geeft George heel veel vertrouwen. Hij houd je continu een spiegel voor en helpt je daarin te kijken en dat kan best confronterend zijn. Maar door de hulp van George kun je die strijd met jezelf aan en dat is knap. Opmerkingen: Ik ben benieuwd naar de groepstraining.. Beoordeling van de training 9. Erik 52 jaar

Individuele trainiing mindfulness, februari tm mei 2021

De voornaamste reden om de training te volgen was om, om te gaan met piekeren en somberheidsklachten. George heeft me inzicht gegeven in de patronen van piekeren en somberheid en de oorzaken. Mijn zogenaamde 'strenge baas' die nooit tevreden is. Ik heb geleerd mijn gedachten vanaf een afstand te bekijken, ze te erkennen, maar niet direkt te accepteren als waar. De meditaties binnen en buiten de sessies hebben mij geholpen mijn gedachten en gedachtenpatronen beter op te merken en naast me neer te leggen. Ik begrijp nu dat de weerstand tegen nare gedachten en gevoelens me het meeste energie kosten. Het accepteren van de gedachten en gevoelens helpt vaak al om de angel eruit te halen, waardoor de intensiteit en duur minder worden. Al met al heeft bovenstaande me geleerd om beter in het hier  en nu te zijn en op die manier gelukkiger in het leven te staan. George is een deskundige trainer en prettig in de omgang. Tijdens het kennismakingsgesprek werd me direkt duidelijk dat hij er niet op uit was om zijn training te 'verkopen', maar enkel interesse had om de training te geven indien ik er echt baat bij had. Dat gaf mij vertrouwen in hem als persoon en als traiiner. Hij liet de training goed aansluiten op het gebied waar ik hulp bij zocht en wist goed tot de kern van mijn uitdagingen te komen. Daarnaast wist hij met voorbeelden uit zijn persoonlijk leven bepaalde technieken en concepten helder uit te leggen. George gaf mij altijd het gevoel dat er altijd ruimte was om alles te bespreken, waardoor ik optimaal profijt heb gehad van de training. Kortom een deskundig trainer, die zijn vak met passie en compassie uitoefent. Beoordeling van de taining 9. man 34 jaar, wil verder anoniem blijven.

individuele training mindfulness, Januari tm mei 2021

De reden om de training te volgen was depressie en burn-out. Geleerd in de training: Meditatie. Betere controle over denktpatronen. Meer in het nu leven. Niet meer druk maken over dingen waar ik niets aan kan verananderen. Niet oordelen. Stress situatie oplossen door middel van meiditatie, 3 minuten ademruimte. Ik heb de begeleiding van George als zeer pretting ervaren, ik voelde mij erg op mijn gemak.De wandeling die we telkens maakten en de gesprekken, meditaties in het bos, heb ik als zeer prettig ervaren. George kan goed luisteren en alles wat met Mindfulness te maken heeft, goed overbrengen. George heeft mij door een moeilijke periode geloodst. Opmerkingen: de wandeling en meiditatie naar en in het bos, zijn geweldig. Beoordeling van de training 10. Richard Heeren 53 jaar.

Individuele training Mindfulness, Angst, Assertiviteit, Zelfbeeld, oktober 2020 tm april 2021

Twee jaar geleden zijn mijn angstklachten ontstaan, na een paniekaanval 's nachts. Sindsdien had ik angst om te slapen. Daarnaast wilde ik mijn assertiviteit en zelfverzekerheid verbeteren. Ik heb verschillende technieken van Mindfulness geleerd om met mijn angst om te gaan, (angst met kracht benaderen', acceptatie 'het mag er zijn', niet willen dat het weg moet, anders wordt het juist erger, angst als patroonen automatische gedachten herkennen). We hebben mijn angst geoefend met visualisatie en we hebben samen de cognitieve cirkel doorgenomen om te begrijpen hoe mijn angst onstaat en zichzelf in stand houdt. Daarnaast heeft de assertivitieitstraining bijgedragen aan mijn verbeterde zelfbeeld. Door mijn positieve eigenschappen op een rijtje te zetten, deze met kracht op te lezen, te visualiseren en gevoelsmatig te versterken, heb ik ingezien dat mijn negatieve zelfbeeld slechts gedachten zijn. Wat ik doe, ben ik. ik heb ook geleerd dat ik zelfkritisch ben en angst heb om te falen. Negatieve gedachten over mezelf hebben is een patroon en die kan ik nu herkennen. De begeleiding door de trainer vond ik heel goed. Je bent heel behulpzaam en deed je best om mij echt te berijpen en om mij te helpen. Je hebt mij enorm goed geholpen om mij door deze fase heen te krijgen. Beoordeling van de training 9. Lotte 22 jaar.

Individuele training emotieregulatie, november 2020 tm maart 2021.

Ik had problemen om mijn emoties onder controle te houden, met name tegen mijn partner, maar ook tegen de kinderen. Dit is sterker tot uiting gekomen na een breuk met mijn werkgever, waardoor ik thuis kwam te zitten. Ik heb geleerd gesprekken anders aan te vliegen. Ik hou mijn emoties onder controle en ga zonodig even weg bij het oplopen van emoties en kom er de volgende dag op terug. Dit soort gesprekken worden niet meer gevoerd waar de kinderen bij zijn en ik uit mijn emoties niet meer naar de kinderen en vriendin toe. Ik merk dat ik veel rustiger ben geworden en ook van tevoren meer nadenk, alvorens in gesprek te gaan. Hierdoor is de band sterk verbeterd en praten we ook meer met elkaar. George is een rustige man, die weet waar hij over praat. In de periode van Corona hebben we veel video gesprekken gehad. Hierbij sloot mijn partner regelmatig aan. Ik heb ondanks de beperkingen, er toch een fijn gevoel aan over gehouden. Men gebruikt juist jouw sterke kant en weet goed bloot te leggen wat er minder goed is gegaan. Hierdoor ben ik een stuk bewuster geworden van mijn eigen handelingen, waarvoor dank. Helaas ben ik door de corona niet vaak bij je geweest, wat ook begrijpelijk was, gezien de maatregelen. Echter ik had je liever vaker in het echt gezien, omdat video bellen het voor mijn niet helemaal is. Nogmaals we hadden geen andere keuze. Beoordeling van de training 8. Buddy 35 jaar.

Individuele training Mindfuness, oktober 2020 tm februari 2021, 

De reden om de training te volgen was vanwege somberheidsklachten en vanuit goede ervaringen van een eerdere training bij George. Geleerd in de trianing: Bewustwording van het effect van mijn somberheid en het leren van manieren om deze gevoelens er te laten zijn, zonder dat ze mijn stemming onder controle hebben. HIerdoor kan ik weer met een open blik naar de toekomst kijken en in het hier en nu leven. De begeleiding: George is zeer inlevend en denkt goed mee wat voor mij een passende manier is om bepaalde handvatten in te zetten. Heeft een open blik. Daarnaast is George erg flexibel, want ondanks de ccrona maatregelen en fysiek contact niet mogelijk was, heeft George d.m.v online gesprekken, toch mij een volwaardige training kunnen geven. Opmerkingen: Ga zo door! En mocht het  nodig zijn weet ik je (weer) te vinden :-), Beoordeling van de training 10. Chantal 39 jaar.

Individuele Angst en Mindfulness training, september tm december 2020

De reden om de training te volgen: voor mij was het heel belangrijk om niet alleen gesprekken te voeren met mijn coach, maar ook om te leren mediteren, zodat ik in mijn verdere leven altijd terug kan vallen op deze therapie, als ik weer stress en angstgevoelens heb. In de training heb ik geleerd om op een andere manier met stress en angst om te gaan. Ook het mediteren heb ik ervaren als een rustpunt voor mijzelf. Mindfulness heeft mij zoveel vertrouwen en rust gegeven in mijn leven. Ik weet zeker dat ik hier mijn hele leven plezier van zal hebben. De begeleiding van mijn coach heb ik ervaren als een oase van rust en begrip, iemand die ik volledig heb vertrouwd. Beoordeling van de training 10, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele emotieregulatietraining, september tm november 2020

De reden om de training te volgen was: Het onder controle krijgen van mijn agressie. Geleerd in de training: Inzicht gekregen hoe mijn spanningsopbouw werkt. Tevens waar mijn gevoel het nooit goed genoeg doen, tekort schieten vandaan komt. Inzicht gekregen hoe ik het patroon kan doorbreken, vroegtijdig herkennen en op tijd in te kunnen grijpen. Goede rustige begeleiding, met duidleijkje voorbeelden en duidelljke weerspiegeling waar mijn gedrag vandaan komt. Beoordeling van de training 9. Dion 40 jaar.

 

Individuele training Angst en Mindfulness, september tm november 2020

De redenen om de training te volgen waren: beter met stress om te gaan, het accepteren van situaties waar ik geen grip op heb. Reeel kunnen kijken naar situaties, in plaats van het zelf in te vullen met angstgedachten. Ik heb in de training geleerd om beter om te gaan met stress, Ik heb over mezelf geleerd dat ik een perfectionist ben, die de lat heel hoog legt en hoge eisen aan zichzelf stelt. Ik heb leren omgaan met onzekerheid, zelfkritiek en opbouwende kritiek. Er is gedurende de training aandacht besteed aan faalangst, negatieve gedachten, de patronen die daarbij horen en het herkennen daarvan. George is een fijne begeleider, een fijne man met veel ervaring in de GGZ. Hij biedt een luisterend oor en geeft advies op maat bij situaties die je tegenkomt in het leven. Aanbeveling bij twijfelaars die de training mindfulness willen volgen. Bij twijfel zou ik aanbevelen altijd ingaan op de uitnodiging van het kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek krijg je een beter beeld van de begeleider en de inhoud van de cursus. Beoordeling van de training 9, deze jonge man wil anoniem worden vermeld.

 

Individuele training Angst De Baas februari tm Juli 2020

De reden om de training te volgen was een angststoornis. In de training heb ik geleerd, hoe met angst om te gaan, er niet meer bang voor te zijn. De begeleiding door de trainer was zeer goed en erg plezierig, luistert goed en geeft goede adviezen. Prettig om naar toe te gaan. Beoordelng van de training 9. Deze man wil anoniem worden vermeld.

indiviudele training Mindfulness januari tm juli 2020

Door de uitleg over burn-out heb ik geleerd hoe het mechanisme werkt. Handvatten en therorie hielpen me relativeren. Jij vertelde op een heldere manier en in het juiste tempo de informatie, sloot goed aan bij wat ik aankon. Fijn dat je maatwerk leverde en me manieren meegaf buiten het boekje. Dat kon omdat je ervaring hebt, dat was prettig. Je stelde me vaak gerust, dat hielp bij angst en paniek. Gevoel weer terug gekregen door meditatie oefeningen. De begeleiding door de trainer was goed. Beoordeling van de training 8, deze persoon wil anoniem worden vermeld

Individuele training Mindfulness januari tm juli 2020

De reden om de training te volgen was: last van somberheid, stress, heel erg piekeren en mezelf de schuld geven ( ik heb het niet goed gedaan). Ik heb geleerd wat liever voor mezelf te zijn, niks moet, alles kan. Dit voelde echt als een bevrijding voor mij. Ik heb heel veel over mezelf geleerd en over mijn perfectionisme en hoe hier mee om te gaan. Ik had in mijn hoofd hoe mijn leven eruit moest zien en mede door de training heb ik geleerd dat niet alles kan lopen zoals jij het wilt en hoe hier mee om te gaan, waardoor ik nu wel, op een minder obsessieve manier naar het leven kijk. Heb meer rust en heb geleerd dat wat mindere dagen, perioden bij het leven horen en dat je dat van jezelf mag accepteren. Ik vond de begeleiding echt super, had dat in het begin nooit verwacht dat iemand mij zo goed zou kunnen helpen en begeleiden in een toch best wel moeilijke periode. Ik kon echt ( maar dan ook echt) altijd terecht en dat voelde ook echt zo. Dat vond ik zo bijzonder en zo fijn. George is een heel mooi mens, die werkt vanuit zijn hart, is heel erg betrokken bij je en wil je oprecht helpen (en dat merk je)Ook deed George wat goed was voor mij en wat paste bij mij op dat moment ( en niet  wat volgens het boekje moest). Hij luisterde erg goed naar je en paste de training hier op aan, waardoor je je echt gehoord en begrepen voelt. Het heeft mij enorm geholpen een beetje orde in de chaos in mijn hoofd aan te brengen. Omerkingen: ik ben dan wel heel perfectionistisch en kritisch, maar heb op deze training echt niks aan te merken een dikke 10 van mij! ik heb een grote ontwikkeling doorgemaakt deze periode en daar heb jij mij enorm mee geholpen, erg bedankt, Beoordeling van de training 10, Deze jonge vrouw van 20 jaar, wil verder anoniem worden vermeld.

Individuele training Mindfulness januari tm juli 2020

De reden om de training te volgen was: last van stress en daardoor nek en schouder klachten. Ik heb in de training geleerd dat ik goed ben zoals ik ben en terug kan vallen op mijn intenties en dat die goed zijn. Dat ik geen invloed heb op hoe anderen het ontvangen en over mijn denken. Vergelijken met anderen mij weghaalt bij wat ik goed doe en veel stress veroorzaakt. Dat 'mijn saboteur' echt wel aanwezig zal blijven, maar ik steeds opnieuw kan besluiten er niet naar te luisteren. De begeleiding was heel persoonlijk, betrokken en menselijk. Ik voelde mijn snel op mijn gemak. Vond het fijn dat het niet officieel volgens het boekje ging, maar dat George de training individueel afstemt waardoor het mij veel meer heeft opgeleverd denk ik. Opmerkingen: heel erg bedankt George. Beoordeling van de training 10. Deze jonge vrouw, 30 jaar wil anoniem worden vermeld.

 

Individuele training Mindfulness Januari tm juli 2020

De reden om de training te volgen was dat ik regelmatig negatief denk en daardoor vastloop. Dan blijf ik in mijn negatieve spiraal hangen en kan hierdoor niet goed meer relativeren. In de training heb ik vooral geleerd om mezelf vaker op 1 te zetten en de rest om me heen de boel moet laten. Eerst kijken naar jezelf en wat het mijzelf gaat opleveren. Daarnaast ook tevreden en blij zijn met de positieve dingen om me heen. Het is niet altijd erg als er een dag minder fijn verloopt, een vervelend moment zich voordoet, als er daarna maar weer rustig nagedacht kan worden over de situatie. In het begin moest ik even wennen, het aftasten en de kat uit de boom kijken, zoals ik altijd doe. Daarna vond ik het een hele prettige begeleiding. De trainer leek mij steeds gped te begrijpen en vroeg ook of hij op het juiste spoor zat. Daarnaast liet hij mij ook nadenken over dingen, zonder direkt te benoemen wat het probleem was. Niets was te gek of teveel, heel persoonlijk en prettig om mee samen te werken. Beoordeling van de training 9. Dominique 23 jaar.

Individuele training Mindfulness mei tm juli 2020

De reden om de training te volgen was dat ik naar aanleiding van mijn burn out beter om wilde leren gaan met prikkels van buitenaf. Ik heb geleerd om de prikkels die van buitenaf komen te accepteren in plaats van me er constant tegen te verzetten, daardoor heb ik veel meer innerlijke rust. De begeleiding door de trainer was erg pretting, heel rustig en begripvol. Ik was erg sceptisch, dacht in mijn onwetendheid dat het een hoop zweverig gedoe was. Dat is absoluut niet zo, je leert de werking van je brein kennen en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Beoordeling van de training 9. Stefan Hendrikse 37 jaar.

Individuele training Mindfulness en Assertiviteit maart 2020 tm juni 2020

De reden om de training te volgen was: meer uit mijn  schulp komen en beter op durven komen voor mijn eigen belangen. Geleerd in de training: Ik blijf meer bij mijn eigen gevoel als ik in een voor mij lastige situaties terecht kom. Daarbij heb ik ook een aantal erg handige handvaten gekregen, die ik toe kan passen. De begeleiding was ontzettend fijn, wijs en aardig. Duidelijk in hetgeen wat me geleerd en verteld werd. Opmerkingen: Heel erg bedankt. Danique van Ginneken, 34 jaar. Beoordeling van de training 10

Individuele training Mindfulness en Assertiviteit, maart 2020 tm juni 2020

De reden om de training te volgen was: assertiever worden en baas worden van lastige situaties. Geleerd in de training: Rustiger blijlven tijdens een discussie, beheersen van de situatie, duidelijker worden naar de ander. Begeleiding door de trainier: situaties waren herkenbaar en kon me snel 'leren' en daar op inspelen. Beoordelng van de training 9. Deze man wil anoniem blijven.

 

Individuele training Angst en Mindfulness december 2019 tm februari 2020

De reden om de training te volgen waren: proberen om van mijn angst, gepieker en overspannenheid af te komen. In de training heb ik geleerd om te gaan met emoties en gevoelens. De begeleiding was goed. Beoordeling van de training 9. Ik wil anoniem worden vermeld.

Individuele training Angst en Mindfulness november 2019 tm februari 2020

De belangrijkste  reden om de training te volgen was om beter te kunnen omgaan met angsten en onzekerheden.Ik heb vooral geleerd om meer te accepteren. Angst niet weg duwen, maar binnen laten komen. Dat aandacht voor je eigen lichaam en oefeningen, mij beter leren om vertrouwen te hebben. Ik vond de begeleiding heel goed. Practisch, concreet en toegespitst op mijn persoon en mijn problematiek.Gelukkig niet zweverig of te algemeen gesteld. Beoordeling van de training 9, man 58 jaar.  

Individuele training Mindfulness november 2019 tm februari 2020

De reden om de training te volgen: burn-out. Ik heb geleerd om door middel van meditatie tot rust te komen. Accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn. Hele goede begeleiding, ging in op de dingen die voor mij belangrijk waren. Stimuleerde mij rust te pakken, die ik blijkbaar echt nodig had. Beoordeling van de training 10. Carola de Witt 42 jaar.

Individuele training Mindfulness november 2019 tm januari 2020

De reden om de Mindfulness training te volgen waren: onzekerhieid en somberheid. Ik heb in de training geleerd situaties te leren relatieveren en mezelf leren waarderen. Geleerd dat vergelijken met anderen geen zin heeft. Laat het zijn zoals het is, niet alles kan perfect zijn. Kijk niet naar het verleden, wat gebeurd is is gebeurd. Zeer goede begeleiding, fijn. George was altijd zeer oprecht geinteresseerd, een goed luisterend oor. Weet heel veel van mensen, veel kennis en ervaring, is zichtbaar, kan heel goed tips en feedback geven, waar je wat mee kan. Kijk niet naar het verleden maar naar de toekomst.. Opmerkingen: ga zo door, u mag trots zijn. Beoordeling van de training 9. Deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld

Individuele emotieregulatie training oktober tm december 2019

De reden om de emotieregulatie training te volgen waren: snel boos, negatieve gedachten, veel piekeren. Ik heb in de training leren mediteren, leven in het hier en nu. Ik heb een beter begrip van mijn denkpatronen en hoe deze te veranderen. De begeleiding was prima, niet alleen de relevantie theorie, maar ook veel praktijk. Veel zaken die direkt aansloten bij mijn eigen situatie. Beoordeling van de training 8, deze man wil anoniem worden vermeld.

Groepstraining Mindfulness voor gevorderden: Voluit Leven, oktober tm december 2019

De reden om de training te volgen was om meer bewust te leven en het accepteren van bepaalde dingen (angsten).Geleerd in de taining: Wat voluit leven is. Het accepteren en dat gedachten maar gedachten zijn. Ik ben meer bewust bezig en kan nu beter omgaan met angstige gedachten. De begeleidning: Bij George voel ik mij heel erg op mijn gemak. Een hele goede trainer en een heel lief mens. Beoordeling van de training 9. Carolien 56 jaar. 

De reden om de training te volgen was een vervolg op de vorige Mindfulnesstraining, 'onderhoud' naar aanleiding van een burn-out. Geleerd in de training dat 'zijn' zoveel meerwaarde heeft dan verleden en toekomst Dat 'zijn' niet altijd leuk is en ook niet hoeft te zijn. Dat ik in het leven best meer mag gaan proberen, wat minder op 'de handrem'. Dat ik mijn piekeren meer kan beheersen, wat goed is voor mijn nachtrust en fuctioneren. De begeleiding: ik vond de kwetsbaarheid van de trainer heel sterk, wat herkenbaarheid bewerkstelligt en prettig. De trainer was niet in de actieve rol maar dat waren de cursisten. De trainier viel op door zelf onopvallend te zijn. Opmerkingen: de appeltaart er zeker inhouden. Beoordeling van de training 10. Henk van Gastel 51 jaar.

De reden om de training te volgen was rust in mijn lijf, om meer uit het leven te halen. Frustratie door scheiding. Geleerd in de training: Los komen van gedachten (ik ben niet mijn gedachten). Kernwaarden benoemen en naar handelen. De begeleiding door de trainer: fijne open man. Door een open ontvangst in de huiskamersfeer word ik op mijn gemak gesteld en wordt de groepsdynamiek ook heel open. George bedankt weer! Opmerkingen: voor mij was het soms niet duidelijk welke meditatie er geoefend moest worden.Beoordeling van de training 7. Deze jonge man wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was angst om dingen alleen te ondernemen. Geleerd in de training: dagelijks mediteren, bij mijn gevoel blijven, negatieve gedachten bekijken. De begeleiding was heel goed. George is een empatische man, deelde eigen ervaringen, legt dingen goed uit, waardoor de therorie begrijpelijker wordt. Beoordeling van de training 9, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was verder herstel van Burn-out. Inzicht in gedrag en wat ik daaraan kan doen, met name acceptatie van dingen waar in geen invloed op heb. Geleerd in de training: grenzen beter te stellen, niet of minder te blijven hangen in gedachten, loskomen, accepteren van dingen waar je geen invloed op hebt. De begeleiding was heel open en eerlijk. Goed proberen door te vragen en aan de hand van voorbeelden zaken duidelijk maken. Beoordeling van de training 8. Koen 43 jaar.

Individuele training Mindfulness oktober tm december 2019

ik heb in de training geleerd om met stress om te gaan en te leren herkennen. Kort lontje te onderdrukken. Geleerd in de training: Mijn gedachten leren herkennen en weten hoe hier mee om te gaan. In het nu weten te zijn. Leren omgaan met perfectionisme 'goed is goed' het hoeft niet perfect te zijn. Zeer prettig en fijne begeleiding. Rustig en begriipvol en voor mij heel belangrijk. super ervaren en mensgericht. Opmerkingen: Fijne begeleiding en ondersteuning gehad. Beoordeling van de training 8, Marco Dorst 42 jaar.

Groepstrraining Mindfulness september tm november 2019

De reden om de training te volgen was: meer balans in  mij leven, rust in mijn hoofd, accepteren van dingen die gebeuren, gebeurd zijn. ik begin te leren mijn gevoelens meer toe te laten, om deze te accepteren. Door meditatie heb ik al wat meer rustmomenten in het dagelijks leven. De begeleiding was erg prettig en persoonlijk. Beoordeling van de training 8. Deze vrouw wll anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was: depressie na het stoppen antidepressiva. Door de meditaties ben ik rustiger geworden. Heb mezelf beter leren kennen en kan beter filteren wat mijn negatieve en sombere gedachten zijn en deze ombuigen. De begeleiding was goed, alles duidelijk uitgelegd, rustige man, fijne stem. Beoordeling van de training 10, Diana van Kalmthout 60 jaar.

De reden om de training te volgen was: rust in mijn hoofd en beter kunnen relativeren en acceptatie van al mijn emoties. Wat ik geleerd heb in de training: Ik ben niet wat ik denk. Paniek voor te zijn. Veel bewuster te leven. Te accepteren wat er in mijn leven gebeurd is.Op een fijne manier rustig worden. De begeleiding was heel prettig, goede uitleg, luistert goed en betrekt de groep bij elk individu. Boordeling van de training 9. Doris de lange 26 jaar.

De reden om de training te volgen was: Piekergedachtes en agstgevoelens waren erg op de voorgrond. 'Gedachten zijn  geen feiten' en 'Je bent niet je gedachten' zijn voor mij heel duidelijk geworden. Ik kan nu mijn negatieve gedachten observeren en makkelijker naast mij neer leggen. Ik mag af en toe mijzelf eens over mijn schoudeer aaien. De begeleiding was heel fijn, je bent een fijne rustige man, die echt luistert en gericht advies geeft. Weet altijd precies te zeggen wat ik even nodig had :-). Opmerkingen: de taart was heerlijk. Beoordeling van de training 8. Puck Raaijmakers 24 jaar.

De reden om de training te volgen was meer rust, beter omgaan met verdriet. Ik heb in de taining geleerd om met afstand naar gedachten, gevoel, emotie te kijken. Hierdoor beter leren accepteren en mee om te leren gaan. De begeleiding was fijn, goed luisteren naar eenieder, de tijd gevend. Complimenten waard! Opmerkingen: ga zo door en vergeet niet zelf te genieten! (en daarvoor de tijd te nemen) Beoordeling van de training 8, deze cursiste wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was bewuster omgaan met mijzelf en mijn omgeving. Ik heb in de training geleerd met aandacht leren denken, voelen, proeven, luisteren en doen. De trainer geeft iedereen de ruimte: zeer prettig. Praat op een begrijpelijke en enthousiaste wijze. Fijn in de wijze van cursus leiden. Beoordeling van de training 8, deze cursist wil anoniem worden vermeld.

Indiviudele training mindfulness september tm nomvember 2019

De reden om de training te volgen was: gedachten op orde brengen en, bewustwording, rust vinden. Geleerd in de training: bewust worden van gedachten, deze naast mij neerleggen. Milder zijn voor mezelf. Naar mijn gevoel en hart gaan en leren vandaar uit te leven. Opkomen voor mezelf. In het nu zijn. De begeleiding was heel goed. George is er. Ook buiten de 'lessen' is hij er als steun. Hij luistert oprecht naar wat er gezegd wordt. Hij  laat de dingen in een ander perspectief zien. Hij is duidelijk, rustig, herhaalt. Beoordeling van de training 9, Annemiek van Elteren 34 jaar.

De reden om de training te volgen: burn-out. Ik heb geleerd in de training beter naar mezelf te kijken en te luisteren naar mij lichaam. Positief denken en bewust iets doen of beleven. Genieten van de mooie dingen. Niet meer in 'de TGV' stappen en ook gaan proberen om meer nee te zeggen. Ik vond de persoonlijke training erg leerzaam. Kreeg goed uitgelegd wat te doen en waarop te letten. Opmerkingen: ik kan dit de mensen aanbevelen. Beoordeling van de training 10. Toos Heijnen 62 jaar.

Individuele training angst, mindfulness augustus tm november 2019

De redenen om de training te volgen waren: slechte nachtrust, onrust in lijf en hoofd, gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn, hyperventilatie. Ik heb geleerd wat gedachten zijn, hoe ze tot stand komen en welke invloed ze hebben op paniekklachten. Ook heb ik geleerd om te 'omdenken', andere gedachtes denken zodat de paniekklachten afnemen. De begeleiding was heel fijn. Heel begripvol, duidelijk in zijn uitleg, goed in staat om de dingen uit de dagelijkse bezigheden uit te leggen aan de hand van het cursusboek, waardoor het kwartje viel. Opmerkingen: heel dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen heeft mij erg op weg geholpen.  Beoordeling van de training 8, deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele Mindfulnesstraining september tm november 2019

De reden om de training te volgen was om op een gezondere manier om te gaan met problemen van kinderen en kleinkinderen. Geleerd in de training: Mijn automatische piloot te herkennen. Accepteren dat dingen zijn zoals ze zjjn. Met meer aandacht dingen doen. Meditatie oefeningen die me hierbij helpen. En: gedachten zijn geen feiten!!. De begeleiding: Ik was 100 % op mijn gemak en dat zegt alles. Opmerkingen: Dankejewel George. Beoordeling van de training 10. Lian 67 jaar.

Individuele training Mindfulness, september tm november 2019

De reden om de training te volgen: veel lichamelijke klachten, veel stress, geen rust in mijn hoofd. Ik wilde meer in het hier en nu leven. Geleerd in de training: Hoe ga ik om met stress situaties. Hoe reset ik mijzelf. Hoe ben ik bewuster van alles. Hoe ga ik om met vele gedachtes in mijn hoofd. De begeleiding was zeer goed en professioneel. Fijn om mee te praten. Beoordeling van de training 10. Leon 41 jaar.