Reacties van cursisten 

Individuele training Mindfulness, april tm juli 2018.

De reden om de training te volgen: stress klachten op het werk, deze klachten zijn al diverse keren een groot probleem geworden. Ik heb in de training de negatieve gedachten leren herkennen en de gevolgen van de negatieve gedachten op mijn handelen. De begeleiding was vertrouwd, veilig en doortastend. Beoordeling van de training 9, deze vrouw 53 jaar wil anoniem worden vermeld.

Individuele training Emotieregulatie, april tm juli 2018.

De reden om de training te volgen was: mijn emoties en agressie onder controle te krijgen. Geleerd in de training: weggaan uit de situatie als ik spanning ervaar, tot 10 tellen voordat ik reageer. Rustig praten, niet schelden. Goed nadenken voor ik iets zeg en even laten bezinken. Hoofd koel houden en mijzelf toespreken: 'Chris hou je gemak'. Mijn grenzen zijn duidelijker, ik weet wat ik aankan en wannneer ik weg moet gaan uit een situatie. Ik heb mijn emoties leren uiten (overlijden vader) in plaats van opkroppen, waardoor ik sneller boos werd. Praten met collega's om te voorkomen dat ik iemand met vooroordelen benader. De begeleiding door de traininer: voordat ik starte met de training dacht ik: 'het zal weer wel iemand zijn die mij komt vertellen hoe het allemaal moet', maar dat was niet zo. De trainer was relaxed en rustig. Het was prettig om over persoonlijke dingen te kunnen praten, omdat spanning en verdriet de oorzaak van mijn  agressie waren. Beooordeling van de training 9, Chris 29 jaar.

Individuele training mindfulness, mei tm juli 2018.

De reden om de training te volgen was meer bewustheid te ontwikkelen. Ik heb in de training geleerd dat ik zelf de regie over mijn leven moet nemen. De begeleiding door de trainer: fijne inzichtelijke manier om dingen over te brengen. Beoordeling van de training 8, Frans 64 jaar

Individuele training angst/mindfulness afgelsloten oktober 2018

Geleerd in de training: gedachten zijn geen feiten, meditaties, angstcirkel, conditionering van de hersenen. De begeleiding was empatisch, gastvrij en kundig. Beoordeling van de training 10, deze man wil anoniem vermeld worden.

Individuele training angst/mindfulness, augustus september oktober 2018.

De reden om de training te volgen: angst en somberheid te lijf te gaan. In de training heb ik geleerd wat angst is, wat doen gedachten (fantasieen). Wat angst met je lichaam doet (adrenaline boost). Acceptatie van een situatie en het herkennen van malende gedachten die je kunt je stoppen met steunende gedachten. De begeleiding was uitstekend, goede uitleg toegespitst op de individuele situatie. Beoordeling van de training 9. Bas Diepstraten 44 jaar.

Indidviduele training mindfulness, september, oktober, november 2018.

De reden om de training te volgen waren klachten van overprikkeldheid in combinatie met weinig slaap en drukke baan. Wat ik geleerd heb in de training is: ik heb handvatten gekregen om bepaalde zaken toe te kunnen passen in het dagelijks leven. Nog steeds vind ik het erg moeilijk om tijd en ruimte vrij te maken om te sporten, mediteren, hardlopen. Ik heb tijdens de training ingezien dat er gesaneerd moest worden in het werk en prive situatie. De begeleiding: George is een erg fijn persoon om mee te praten, wat mij meer inzicht gegeven heeft. Erg back to earth en niet zweverig. Beoordeling van de training 8, deze jonge man wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was Tinnitus en hoe hiermee dagelijks om te gaan. Ik heb geleerd in de training: acceptatie, dat het leven is zoals het is, acceptatie van mezelf, rust te nemen, bewust van het hier en nu te ademen. Wat vond u van de begeleiding: George is een betrokken, deskundige Mindfulnesstrainer. Aimabel en rustig mens. Support is zeer waardevol. Aanbevelingen: Gericht meditaties laten opnemen per client. Beoordeling van de training 10. Ineke de Vugt 61 jaar.

Groepstraining mindfulness, oktober tm november 2018.

De reden om de training te volgen: overbelast, teveel ballen in de lucht, geen balans werk prive. Wat heb ik in de training geleerd: meer in het hier en nu, minder moeten, meer mogen. Ik doe mij best, meer kan ik niet doen. Moet het nu af of kan het ook anders? Dus meer loslaten, accepteren en grenzen stellen, keuzes maken. Meer genieten van het moment. De begeleiding was heel prettig. Heel rustig, aandachtig en to the point, maar ook benaderbaar en iedereen de ruimte geven. Ook fijn om buiten de training contact te kunnen hebben. De kern weten te vinden. Beoordeling van de training 9, Tamara 39 jaar.

De reden om de training te volgen: ik kwam vanuit een herstelperiode van depressie en burn-out. Ik heb in de training geleerd beter de alarmsignalen vroegtijdig te herkennen en per dag hier bewust mee bezig te zijn. Hoe staat de barometer erbij? Helpende dingen voor mezelf en niet helpende patronen beter leren herkennen. Niet terugvallen in extra mijn best doen, maar bewust voelen en daarop anticiperen. De begeleiding door de trainer: er was een duidelijke uitleg, ruimte voor ieders  verhaal. Echte belangstelling, de tijd nemen. Overzichtelijke training, duidelijke reader. Vertrouwde omgeving creeren, waarin je alles kwijt kunt. Bedankt hiervoor.  Beoordeling van de training 8, Laura Peeters 44 jaar. 

De reden om de training te volgen: burn-out. Geleerd in de training: niet in de automatische piloot schieten. Dus op het werk met aandacht en bedachtzaam te functioneren. De begeleiding was goed, met zorg, niet op tijd kijken, open, tachtisch, ook goede begeleiding van het groepsproces. Opmerkingen: de training is eigenlijk goed voor iedereen, niet alles is er mee op te lossen. Mindfulness is voeding voor de geest, maar ook goed om andere mogelijkheden te onderzoeken om tot een oplossing te komen, ook buiten de reguliere paden. Beoordeling van de training 9, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was mijn angst en dwangstoornis, meer grip krijgen op mijn dromerigheid, afwezigheid.  Ik heb in de training geleerd vooral moeilijke zaken te delen in groepsverband. Dat mindfulness op tal van problemen toegepast kan worden. De mindfulness is meer dan alleen mediteren, het is meer een manier van leven. Het inzicht in die andere manier is al een ruggesteun. De begeleiding was heel goed, empastisch en een hele practische toepasbare manier van begeleiden en goed de therorie inpassen. Opmerkingen: blijf vooral open staan voor de cursisten, dat geeft vertrouwen. Beoordeling van de training 8.5, deze jonge man wil anoniem worden vermeld.

Reden om de training te volgen: omgaan met tinnitus. Ik heb in de trainig inzicht in mijn manier van denken gekregen. Korte meditaties en naar omstandigheden steeds andere meditaties  leren gebruiken. De trainer geeft ieder zijn speciefieke aandacht. Ieder mag dan ook meedenken en reageren over de situatie van de andere cursist. Beoordeling van de training 9, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: meer rust vinden, meer genieten. Ik heb vaak veel gedachten en ga er te vaak op door, alles kost me teveel energie. Ik heb in de training geleerd om meer tijd voor mijzelf te nemen. Anders leren denken. Mezelf een schouderklopje geven en tegen mezelf zeggen 'het is goed zo' 'moet dit nu echt, of kan het ook anders. 'ik doe mijn best, meer kan ik niet doen'. De begeleiding was super goed. George begreep me heel goed en heeft mij in laten inzien dat het belangrijk is om goed voor mezelf te zorgen. Hij heeft mij handvatten gegeven en ook geadviseerd om dagelijks met mindfulness bezig te zijn. Beoordeling van de training 10, deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele training Mindfulnes, oktober en nomvember 2018.

De reden om de training te volgen was: acceptatie van ziekte, relaxter leven, teveel in hoofd zitten. Ik heb in de training geleerd: negatieve gedachten op te merken en naast mij neer te leggen, Ik ben goed zoals ik ben. Onzekerheid hoort bij mij en mag. Niet invullen voor een ander. Bij 1 ding tegelijk blijven, waardoor meer rust. Acceptatie van ziekte en andere zaken die niet te veranderen zijn. De begeleiding van de trainer was rustig, voelde mij op mijn gemak. Kan alles goed uitleggen. Beoordeling van de training 8. Deze vrouw wil anoniem worden vermeld

Individuelele angst / mindfulnesstraining, oktober, november 2018.

De reden om de training te volgen. Zowel prive als zakelijk had ik vrijwel continu last van spanningen en angsten. Ik had continu het gevoel dat ik heel veel moest, waardoor ik niet tot rust kon komen. Ook had ik last van dwangmatig handelen. Ik voelde mij niet op mijn gemak in groepsbijeenkomsten en had zeer veel moeite om een gesprek met anderen te beginnen en te onderhouden. Eerdere behandelingen elders hebben nooit iets opgeleverd. Geleerd in de training: De ontdekking van 'de strenge baas' in mijn hoofd. Ik heb geleerd de negatieve gedachten te relativeren en te accepteren. Hoe ik een time out in kan lassen op moeilijke momenten. Herkenning van de automatische piloot en deze te doorbreken m.b.v tools zoals 'de film en de telescoop'. Goed is goed genoeg, het hoeft niet steeds perfect te zijn. De begeleiding: Zoals geadviseerd was de 1 op 1 aanpak voor mij de ideale keuze. De trainer had zich steeds goed voorbereid op de sessies. De trainer stemde de theorie en de aanpak heel goed af op mij klachten, waardoor de training zeer effectief werkte. Het was prettig dat de trainer regelmatig zaken uit eerdere sessies herhaalde. Het was toch al bij al vrij lastig om grip te krijgen op de materie. De trainer straalde rust, ervaring, vertrouwen en geduld uit en handelde hier ook naar. De samenwerking met de trainer heb ik dan ook als erg prettig ervaren. Bedankt voor je hulp George. Beoordeling van de training 9, deze man wil anoniem worden vermeld.

Individuele angst/mindfulness training, oktober, november, december 2018.

De reden om de training te volgen was: angst, onrust, rare gedachten. In de training heb ik geleerd om te gaan met angstgedachten, meer besef en minder automatisch doen. Prima coach, probleem goed aangepakt, ook praktijkoefeningen. Beoordeling van de training 9, deze man wil anoniem worden vermeld.

Individuele angt/mindfulness training, oktober, november, december 2018.

De reden om de training te volgen was angst en paniekaanvallen. Ik heb geleerd de rust terug te vinden in het dagelijks leven. Acceptatie van mezelf. Kunnen genieten van de dingen die gebeuren. De begeleiding van de training was goed, speelt goed in op de deelnemer. Beoordeling van de training 8, deze jonge man wil anoniem worden vermeld.

Individuele mindfulness training, oktober, november, december 2018. 

De reden om de training te volgen:depressieve klachten na geboorte dochter. Ik heb in de training geleerd vriendelijker voor mezelf te zijn en ook voor mijn direkte omgeving. Minder verdedigen, afzonderen, muur opbouwen, en meer liefde rust en begrip. De begeleiding door de trainer was fijn. Beoordeling van de training 8, Barbara 33 jaar.

Individuele training mindfulness, oktober, november, december.

De reden om de training te volgen: burn-out klachten. Ik heb in de training geleerd om mezelf volledig te accepteren en omarmen. Ik heb geleerd hoe ik 'stations' in kan bouwen om mijn temperament te kanaliseren. De begeleiding was heel fijn. Ik heb voor het gevoel dat ik voor het eerst een hulpverlener echt dichtbij heb laten komen en dat komt omdat ik hem durfde te vertrouwen. Dat vertrouwen gaf hij mij. Opmerkingen: Ga zo door en let op jezelf. Ook jij bent precies goed zoals je bent. Beoordeling van de training 10. Saskia Claassen 42 jaar 

Individuele angst/ mindfulness training oktober, november, december.

De reden om de training te volgen was angstige en sombere gedachten, nare ervaringen in de vakantie opgedaan. Ik heb in de training geleerd anders leren denken, anders met gedachten om te gaan. Inzicht gekregen in mijn gedachtengang. Het doorbreken van de circel met doemscenario's. De begeleiding was goed. Beoordeling van de training 8, Patrick 42 jaar

Groepstraining Mindfulness, 1 november tm 20 december 2018.

De reden om de training te volgen: herstellende van een burn-out. Geleerd in de training: Bewustwording, Patronen herkennen, gerichte oefeningen. De begeleiding door de trainer was warm, betrokken, proffesioneel en toch persoonlijk. Beoordeling van de training 8, deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: beter inzicht in mijzelf, leren accepteren van oud zeer, leren omgaan met moeilijke situaties. Geleerd in de training: compassie met mezelf, leven met aandadht, mediteren. De begeleiding was prima, persoonlijke aandacht, betrokkenheid, ervaring, deskundig. Beoordeling van de training 8, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: chaos in mijn hoofd, wat wil ik en wat wil ik niet. Geleerd in de training: bewuster naar mijn gedachten en gevoelens kijken, wat wil ik en wat niet, concentreren (meditatie). De begeleiding was professioneel betrokken, aandacht voor iedereen, zorzaam. Beoordeling van de training 10, deze persoon wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: fysiek uitgeput, kwam persoonlijk in de knel. Geleerd in de training: Inzicht verwerven waar mijn gedachten en gedrag vandaan komen. Het inzicht gekregen om deze gedachten en gedrag in perspectief te plaatsen. De begeleiding was zeer betrokken en professioneel. Beoordeling van de training 9. Deze jongeman wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was: beter om leren gaan met angst, sombere gevoelens, onzekerheid. Geleerd in de training: inzicht in automatische gedachten. Verschillende vormen van meditatie. Analyse wat geeft energie en wat put uit. Zoektocht nieuwe balans: levensinvulling. De  trainer was betrokken, individueel gericht. Uitstekende diepgang, inzicht in achterliggende theorie. Opmerkingen: Een waardevolle 8 weken! Hartelijke dank. Beoordeling van de training 9, deze man wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: depressieve gedachten en negatief in het leven staan tegenover mezelf. Geleerd in de training: meer inzicht in mijzelf en in mijn doen en laten. De begeleiding was zeer goed en altijd genoeg tijd voor iedereeen. Ook zorgzaam en medeleven naar elk individu. Opmerkingen: ik vond het heel zinvol om deze training te volgen. Beoordeling van de training 10, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

individuele angsttraining november 2018 tm januari 2019.

De reden om de training te volgen was een angststoornis voor diverse dingen. Ik heb in de training geleerd angst en spanning toe te laten en te beseffen dat de angtgedachten fantasieen zijn. Niet tegen de angst te vechten maar te accepteren dat ze er zijn. Prima begeleiding, enthousiast en betrokken. ik kwam altijd gemotiveerd uit de training. Beoordeling van de training 9,  Herwin Aarssen 40 jaar

Individuele angsttraining november 2018 tm januari 2019.

De reden om de training te volgen was: veel piekeren, slechte nachtrust, perfectionistisch, veel tegelijk willen doen, burn-out ervaringen, hierdoor ook concentratie problemen. Ik heb in de training geleerd welke invloed piekeren heeft op het lichaam. Er komen spanningen en ik krijg een 'wattig' gevoel in mijn hoofd. Ik heb het piekeren leren herkennen en focussen op de ademhaling en hierdoor het patroon doorbreken. Ook acceptatie van wie en hoe ik ben. George is een ervaren en betrokken tainer. Hij straalt rust uit en kan goed luisteren. Hij maakt tussentijdse verslagen, die naast het cursusboek goede ondersteuning bieden. Beoordeling van de training 9, Erik 66 jaar.

Individuele Mindfulnesstraining november 2018 tm januari 2019.

De reden om de training te volgen waren burn-out klachten en een schuldgevoel na scheiding. Ik heb geleerd in de training hoe ik in een stressvolle situatie, 'piekeren' door middel van meditatie in het hier en nu mijn gedachten te verzetten. Het loslaten en accepteren van mijn schuldgevoelens / falen na mijn scheiding. Ik vond de begeleiding heel goed. George heeft mij op alle punten goed bebeleid. Beoordeling van de training 10, Varsha Adjodhia 33 jaar. 

Individuele angst/ mindfulness training november 2018 tm januari 2019

De reden om de training te volgen: angstklachten, minderwaardigheidsgevoel, niet goed genoeg zijn. In de training heb ik inzicht gekregen in mijn angstklachten, om deze te herkennen en er mee om te gaan. Geleerd om mezelf te accepteren en het zelfvertrouwen is gegroeid. Angstklachten zijn nagenoeg verdwenen. De begeleiding was prettig, het voelde vertrouwd, ik kon er goed mijn verhaal kwijt, had veel kenns en gaf goede adviezen. Beoordeling van de training 9, deze jongeman wil anoniem worden vermeld.

Individuele mindfulness training, december 2018 tm februari 2019.

De reden om de training te volgen: een burn-out, totaal uit balans in mijn leven en niet meer weten hoe eruit te komen. Ik heb in de training geleerd dat ik goed ben zoals ik ben. Geleerd om weer te voelen en verdriet voelen is ook goed. Op de rem kunnen trappen en stilstaan. Geleerd dat mijn gedachten doorgaans negatief zijn, deze herkennen. Vooral ook om ze om te zetten, niet te geloven. Meditatie is erg fijn. Ik heb de begeleiding als zeer prettig ervaren. Begripvol en niet veroordelend. Een goed inzicht in wat er bij mij speelt. Ook zeer kundig. De rust deed me erg goed. Beoordeling van de training 9, Danielle 42 jaar.

Individuele angst/mindfulness training december 2018 tm februari 2019

De reden om de training te volgen: langere tijd lichamelijke klachten die voortvloeiden uit angst en depressieve problemen. Geleerd in de training: door de tips en het Mindfulnessboek en de angstreader heb ik een duidelijk beeld gekregen hoe het brein werkt. Hoe gedachten ontstaan en alles de vrije loop kunnen laten. Hierdoor krijg je doemscenario's. Door de training heb ik hier een beeld van en weet nu hoe hiermee  om te gaan en op te reageren. De begeleiding door de trainer was super. Ik heb door George een duidelijk zicht gekregen op wat er in mij speelt en hoe ermee om te gaan. Elke week kwamen tal van zaken aan bod waarmee ik aan de slag kon. Dankjewel hiervoor. Aanbevelingen: Misschien ruimte om notities te maken tijdens de training. Bepaalde voorbeelden zijn de 'nagel op de kop' hier kan ik dan later op terug vallen. Beoordeling van de training 9. Kurt 42 jaar

Individuele emotieregulatietraining 'niet meer door het lint' januari tm maart 2019.

Door mijn agressiviteit waren er wrijvingen prive en op het werk. Dit moest anders. In de training heb ik geleerd dat communicatie en assertiviteit heel belangrijk zijn, om zonder agressief te worden, te bereiken wat nodig is. De begeleiding was zeer goed. Alles helder en goede adviesen. Ook veel aan mij overgelaten, dus niet voor mij denken. Beoordeling van de training 9. Benjamin Spijker 33 jaar.

Individuele training mindfulness januari tm maart 2019

De reden om de training te volgen: meer rust creeren in mijn leven en leren omgaan met het verleden. Geleerd in de training: meer zelfliefde te geven, ook al zijn mijn gevoelens pijnlijk, ze er mogen zijn, het is niet erg. Ook al wil je het niet voelen, wegrennen zorgt voor meer problemen. De begeleiding was super goed, heel belangstellend en rustig. Veel ervaring en fijn dat het niet helemaal volgens 'het boekje' hoeft te gaan, maar maatwerk toegepast kan worden. Beoordeling van de training 8, deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele training mindfulness, januari tm maart 2019

De reden om de training te volgen was om weer te herstellen van een burn-out en reintegratie te bevorderen. Ik heb in de training geleerd: beter omgaan met negatieve en stress gedachten. Milder met mezelf omgaan. Dingen laten ervaren zoals ze zijn. Leren nee zeggen. Op meerdere momenten op de dag even stil staan hoe het met mij gaat en er mee om te gaan. De begeleiding: een goede trainer, die aandacht geeft aan je problemen. Duidelijke aandacht en begeleiding. Duidelijk instructie boek. Beoordeling van de training 9.5, deze man wil anoniem worden vermeld.

Groepstraining mindfulness, basistraining januari tm maart 2019

De reden om de training te volgen waren burn-out klachten, hoge mate van stress ervaren, leren meer bewust te zijn, meer genieten. Geleerd in de training: zicht op patronen, basis van mediteren geleerd, op tijd pas op de plaats maken, tiime out. Meditatie werkt goed voor mij, ik luister beter naar mijzelf. Wat minder moeten en wat meer mogen. Prettige begeleiding, gevoel gehad dat er altijd ruimte was om verhaal te doen, niet oordelend. Fijne begeleiding van de meditaties. Opmerkingen: dank voor de vele inzichten. Beoordeling van de training 7.5. Deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: onrust, stress, veel met meningen van anderen bezig, op aanraden van een collega en ook nieuwsgierigheid. Geleerd in de training: Inzichten in patronen, eerder loskomen van bepaalde gedachten, inzicht waar bepaalde pijnpunten zitten, inzicht in meer mogen in plaats van moeten, dus op een bepaalde manier loslaten. De begeleiding was erg prettig, de trainer straalde rust uit, wat zorgt voor rust bij mij zelf. Goede uitleg met bestaande voorbeelden, om tot beter inzicht te komen. Enthousiast, soort vaderfiguur. Elke week korte herhaling van wat al aan bod gekomen was, zeer prettig. Beoordeling van de training 7, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: mindfulness meer integreren in mijn leven. Preventie voor terugval, burn-out, persoonlijke ontwikkeling. Geleerd in de training: meer bewust worden van gedachten patronen, waar ik eerder in behandelingen al mee aan de slag was gegaan. Nog meer bewust van en leven in het hier en nu. Hierdoor al wat vaker acceptatie dat dingen gaan zoals ze gaan. De begeleiding: prettige en ongedwongen houding. Zoals besproken in de evaluatie, in het begin waren er heftige emoties van de anderen, dat vond ik lastig. het gevoel dat dat voor mijn al meer afgesloten was. Begrijpelijk dat daar de aandacht naar uitging, maar had van mij niet zo gehoeven. Opmerkingen: soms minder op specifieke prive situaties ingaan en parkeren voor een 1 op 1 sessie. Beoordeling van de training 7, deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was om mindfulness in mijn dagelijks leven toe te kunnen passen. Om mezelf niet steeds te laten leiden door mijn gedachten. En om hanvaten te krijgen om mezelf weer op 1 te zetten. Ik heb geleerd om me niet steeds door mijn gedachten te laten leiden. Dat > 70% van de gedachten een negatieve lading hebben. Ik heb geleerd om mindfulness te integreren in mijn dagelijks leven. Ik hebt geleerd om bewust tijd voor mijzelf te plannen en om wat minder streng voor mijzelf te zijn.De begeleiding van de trainier was goed, begrijpelijk en rustig. Gastvrij. Beoordeling van de training 10. Inge 31 jaar.

Individuele angst en mindfulness training januari tm april 2019

Om te kunnen slagen voor mijn nieuwe baan zocht ik een coach. Op advies van mijn collega ben ik bij George terecht gekomen. Ik was erg onzeker en had totaal geen zelfvertrouwen, had ondersteuning nodig. Gedrurende de training heb ik geleerd dat ik anders met mijn gedachten moet omgaan. Gedachten laten komen en loslaten was het juiste advies. Dit hebben we dan ook met de bodyscan regelmatig geoefend. voor de thuissituatie waren de oefeningen met de apps ook zeer zinvol. Ik heb geleerd dat je de sensaties die je door je lijf voelt, zoals angst en spanning mag ervaren en dat ze komen en gaan. Ze hebben minder grip op mijn gedachten.  Ik heb de begeleiding door George als zeer goed ervaren, heeft mij enorm veel handvaten gegeven. Omdat het op mijn werk boven verwachting ging, hebben we mijn rijangst aangepakt. Ik zal eeuwig dankbaar zijn dat het me gelukt is om op wegen te rijden waar ik meer dan 10 jaar niet ben geweest. Tijdens het rijden heeft George me enorm positief toegesproken. Ik probeer dit in gedachten te houden als ik aan het rijden ben. Ik ben er nog niet, maar ik geloof weer in mezelf. Tijdens het weekend ben ik naar Antwerpen gereden.Het is mij gelukt, maar het kost enorm veel energie.Beoordeling van de training 10, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele mindfulness training januari tm april 2019. 

De reden om de training te volgen was dat ik niet bij mijn gevoel kon komen. Ik heb geleerd in de training: bewustwording, meer in het moment te zijn, gevoelens in mijn lichaam te herkennen. De begeleiding vond ik echt prettig, ik voelde mij gehoord en begrepen. Beoordeling van de training 8, Edith 50 jaar. 

Individuele angsttraining Januari tm april 2019

De reden om de training te volgen was om geen paniekgevoelens meer te hebben. Ik heb geleerd in de training dat ik de angstgedachten en gevoelens zelf veroorzaak. Dat het ook mag, ze gaan vanzelf weer weg, maar dat ze nooit helemaal weg zullen zijn. Door ze te accepteren heb je er minder last van, dan dat je ze weg wil hebben. De begeleiding: George is erg betrokken en vol begrip en dat is erg fijn. Hij heeft heel veel verstand van angst en dat heeft vertrouwen. Opmerkingen: Ga zo door. Beoordelng van de training 9, Mevr van Loon 35 jaar. 

Emotieregulatietraining februari tm april 2019

De reden om de training te volgen was een 'kort lontje' mezelf niet meer in de hand kunnen houden. Ik heb geleerd in de training om na te denken voordat ik reageer. Een 'stapje terug' te doen om verstandiger te kunnen reageren. Dat agressie schadelijk is voor mijzelf en voor de ander. De begeleiding door de trainer was rustig, heel duidelijk en vertrouwd. Beoordeling van de training 10, Walter 57 jaar.

Individuele training angst/mindfulness, februari tm april 2019

De reden om de training te volgen: angstgevoelens en emoties en hoe hier mee om te gaan. Ik heb in de training geleerd om emoties toe te laten en door te mediteren geleerd in het 'hier en nu' te leven, dat het goed is dat je je voelt zoals je je voelt. De trainer is een aardige en rustige man, die weet waar hij het over heeft en die veel herhaalt. Beoordeling van de training 9, Robert van der Schee 49 jaar.

Individuele training mindfulness, maart tm mei 2019.

De reden om de training te volgen waren burn-out klachten, piekeren en onzekerheid. Ik heb in de training geleerd om meer te kijken naar wat ik doe, dat zegt meer dan de 'kleine druktemaker' in mijn hoofd. De 'kleine druktemaker' herkennen en beslissingen nemen vanuit mijn hart. De begeleiding door de trainer was erg prettig, maatwerk. Fijn dat er ingespeeld werd op wat er op dit moment gebeurt in mijn leven, met de koppeling naar Mindfulness. Beoordeling van de training 9, Cindy 27 jaar.

Groepstraining Mindfulness voor gevorderden: Voluit Leven, februari tm mei 2019.

De reden om de training te volgen was negatief denken. Geleerd in de training: inzicht in eigen gedachtenpatronen, omgaan met deze gedachtenpatronen, meditatieoefeningen voor ontspanning en inzicht. De begeleiding was heel goed, voelt heel vertrouwd en je hebt goed inzicht in de mensen. Ik heb nooit het gevoel dat je oordeelt en dat is prettig. We gaan nog samen verder en ik heb er veel vertrouwen in. Beoordeling van de training 9, deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: herhaling van de eerste cursus + verdieping. Minder piekeren, vrolijker zijn. Geleerd in de training: Minder piekeren, beter omgaan met negatieve gedachten. Beter in beeld wat mijn waarden in het leven zijn. Weten waar ik blij van word en proberen daar meer tijd voor vrij te maken. Goede begeleiding, goede praktijk voorbeelden en fijne meditaties. Beoordelng van de trianing 8, Barbara 49 jaar.

De reden om de training te volgen: onrust en ontevredenheid over huidig leven. Geleerd in de training: 'je bent wat je doet'. Regie over je leven door te doen en niet meegaan in je gedachten. De begeleiding was prima. Beoordeling van de training 9, man 51 jaar.

De reden om de training te volgen: verdieping, voortzetting van de ingeslagen weg. Geleerd in de training: het  bewustzijn dat negatieve automatische gedachten zijn geautomatiseerd. Dit levert veel ruimte en energie op. Prima toegespitste meditaties. De begeleiding door de trainer was prima. Samenvattingen van de stof waren heel verhelderend. Prima groepsproces en interactie. Beoordeling van de training 10. Tom 59 jaar.

De reden om de training te volgen: het laatste zetje om een vol hoofd leeg te krijgen. Geleerd in de training: accepteren wat zich voordoet. Overgaan tot doen, in de zin van voluit leven. Regie in eigen hand houden, 'nee' zeggen hoort erbij of blijven bij je eigen koers. Ik ben blij hoe de training is geleid, met alle mailtjes en vele inzichten. Opmerkingen: vooral zo doorgaan. Beoordeling van de training 8, Ingrid v.d Berg 41 jaar.

De reden om de training te volgen: verdieping en herhaling van de eerste training. Geleerd in de training: acceptatie, minder verzet. Herkenning door de ervaring van medecursisten. Wat er echt toe doet specifieker gemaakt in waarden, wat is voor mij belangrijk en wat eigenlijk niet. Routine, herhalen maakt dat je de andere, 'nieuwe' hersenpaadjes gaat bewandelen. De begeleiding sloot goed aan op niveau van de groep en het individu, voldoende uitleg van de lesstof, goede verdeling van tijd en aandacht van de cursisten. Opmerkingen: prima appeltaartje. Beoordeling van de training 9.5. Annemieke Schoonen 41 jaar.

De reden om de training te volgen: verdieping na de andere training. Geleerd in de training: bewust worden van worstelen, mitsen en maren, valkuilen. Actief bezig blijven met meditatie, uitbreiding hiervan. Bewustwording van waarden in je leven. Acceptatie van stemming, wat even niet is. Focus op bewust doen, stuur in eigen handen. Afstand nemen van gedachtes. Goede begeleiding, warm, hartelijk, zorgzaam. Beoordeling van de training 9, Laura 44 jaar.

Individuele training emotieregulatie: 'niet meer door het lint' mei tm juni 2019

De reden om de training te volgen was boosheid en moeilijke omgang met collega's. Ik heb in de training positief leren denken. Dingen die je niet kunt veranderen ook zo te laten. Rustiger praten. De begeleidig vond ik supergoed. Opmerkinge,n: bedankt voor alles. Beoordeling van de trainining 10. Deze man wil anoniem worden vermeld.

Individuele mindfulness training aprl tm juni 2019.

De reden om de training te volgen: moeite om te genieten van leuke momenten, moeite te ontspannen, laag energie niveau, moeite om zaken op te pakken, geen zin, vermoeid hoofd. Tegen eigen beperkingen, grenzen aanlopen, meer willen dan binnen mijn vermogen ligt. Daardoor burn-out geraakt, daar wil ik vanaf. Geleerd in de training: Inzicht in de oorzaak, bron van mijn klachten (burn out). Herkennen en bewust zijn van lichamelijke signalen, met als doel hier ook naar te handelen. Mijn perfectionisme ervoor zorgt dat ik te streng ben voor mezelf, met als gevolg dat ik wel moet falen. Ik moet minder luisteren naar 'de strenge baas' in mijn hoofd, goed is goed. Meer dan je best kun je niet doen, op tijd aan jezelf denken. Duidelijk mijn grenzen stellen en dat duidelijk communiceren met anderen. Dat ik zaken waar ik geen invloed op heb, moet laten zijn zoals ze zijn, niet blijven trekken aan het spreekwoordelijke 'dode paard' om het toch te willen veranderen. George heeft vanaf het begin goed aangevoeld waar voor mij de moeilijkheden zaten, heeft gedurende de training de begeleiding daarop afgestemd, wanneer er nieuwe zaken aan het licht kwamen. Een luisterend oor, gevolgd door advies, hoe de situatie anders te beschouwen en dan voorbeelden aan te dragen hoe te handelen. De geruststellende woorden of de juiste verwoording, wanneer ik zelf dingen niet goed onder woorden kon brengen vond ik prettig. Ik  wist niet wat ik van de training kon verwachten. Immmers ik was burn-out geraakt en wist dat de training kon bijdragen aan mijn herstel. Ik heb het met beide handen aangepakt en moet zeggen dat het zeer zeker een goede bijdrage heeft geleverd aan mijn herstel.. In september ga ik verder met de mindfulnesstraining voor gevorderden. Aanbevelingen: Afspraken soms te kort op elkaar, lastig vanwege thuisopdrachten. Het wekelijkse ritme is ook fijn als stok achter de deur. De DVD over de werking van mindfulness zou ook via Wetransfer verstuurd kunnen worden. Beoordeling van de training 9. Koen 42 jaar. 

Individuele training Mindfulness april tm juni 2019.

De reden om de training te volgen: veel last van stress, moeite met loslaten en veel piekergedachten. Ik heb in de training geleerd mijn gedachtepatronen te herkennen en te accepteren. Dit maakt dat ik minder pieker en wanneer ik pieker, ik dit sneller herken en daardoor besef dat het slechts gedachten zijn en niet de realiteit. Dit geeft me veel rust. Ik heb geleerd om zaken los te laten waar ik geen invloed op heb en het leven meer te nemen zoals het is. Echt geleerd wat het is om in het 'nu' te leven. Ik heb geleerd om af en toe tijdens de dag en rustmoment in te lassen en terug te gaan naar mezelf. De begeleiding was top, George zorgt voor een fijne sfeer en je voelt je direct enorm welkom. HIj geeft de ruimte om een gesprek te voeren, maar zorgt ook dat de stof behandeld wordt. HIj neemt je mee in de wereld van mindfulness en laat je echt beleven wat het is en hoe je het toepast. Voorafgaand aan de training wist ik bijna alles over de theorie van mindfulness, maar nu weet ik pas echt hoei ik het moet toepassen, dat was zonder George nooit zo goed gelukt. Opmerkingen: ik zou deze training bij iedereen aanraden, het verrijkt je leven en maakt je een stukje wijzer. Beoordeling van de training 10. Deze jongeman van 27 jaar wil anoniem worden vermeld.

Mindfulness voor gevorderden maart tm juni 2019.

De reden om de training te volgen: wat meer kunnen genieten van het dagelijks leven met een groot gezin en minder bezig zijn met denken in to do lijstjes. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en te vertrouwen op mijn gevoel. Sinds ik mediteer weet ik dat ik ook een rustmodus heb. Ik heb geleerd dat ik wat milder mag zijn voor mezelf, dat ik minder moet en meer mag van mezelf. Mezelf op nummer 1 durven zetten en hulp durven vragen. De trainer heeft mij goed de spiegel voor gehouden. Bepaalde quotes zingen nog vaak door mijn hoofd en dat helpt mij. Wat ik heel erg waardeer is dat de trainer een goede balans heeft weten te vinden tussen het behandelen van de lesstof en de coaching die ik op sommige momenten veel harder nodig had in mijn hersteltraject. Opmerkingen: Ik kijk terug op een voor mijn persoonlijk vervelelende tijd, maar door het volgen van de trainingen treed ik de toekomst met vertouwen tegemoet. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om nog een keer met je te sparren mocht het nodig zijn. Bedankt, George!! Beoordeling van de training 10- (omdat er altijd nog ontwikkelpunten zijn :-). Deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele training Mindfulness april tm juni 2019.

Ik heb de training gevolgd om meer ontspanning, meer contact met mijn gevoel en meer inzicht in mijn gedachten te krijggen. Ikheb in de training geleerd om op een andere manier met mijn gedachten om te gaan en op een andere manier leren kijken naar mijn gedachten. Meer inzicht in wie ik ben als persoon en dat ik trouwer moet zijn aan mezelf in de zin van luisteren naar mijn gevoel, alsmede mijn grenzen beter bewaken. De begeleiding was goed, fijn, betrokken en begripvol. Beoordeling van de training 8. Deze jongeman wil anoniem worden vermeld.

Individuele angst training april tm juni 2019.

De reden om de training te volgen: angsten en vermijding om de deur uit te gaan. Ik heb geleerd in de training mijn angst te overwinnen. Inzicht door alle gedachten en gevoelens op te merken en toe te laten. De begeleiding door de trainer: Heel prettig!! Voelde mij erg op mijn gemak. En vooral heel duidelijk. Beoordeling van de training 9, Marjolein 75 jaar.

Individuele emotieregulatie training april tm juni.

De reden om de training te volgen was het niet onder controle houden van agressie (verbaal). Geleerd in de training: inzicht in mijn triggers, hoe deze te analyseren en er op een andere manier mee om te gaan. De begeleiding was goed, heeft kennis en kunde om te begeleiden. Beoordeling van de training 10. Deze man wil anoniem worden vermeld.

Individuele training Mindfulness april tm juni 2019.

De reden om de training te volgen was minder perfectionistisch in het leven staan, waardoor ik minder pieker. Ik heb in de training mezezelf beter leren kennen. Minder de lat hoog leggen. Meer compassie hebben met mezelf. Genieten van de kleinen dingen in het leven. De begeleiding was individueel afgestemd, op maat. Beoordeling van de training 9-10. Sandra 29 jaar. 

Individuele training emotieregulatie, april tm juli 2019

De reden om de training te volgen was dat ik geen controle had over mijn agressie. Ik heb in de training geleerd mijn woede te beheersen, alle emoties beter onder controle te houden. De trainer was luisterend, open, proffessioneel. Beoordeling van de training 8, Emile 19 jaar.

Individuele angst/mindfulness training mei tm juli 2019.

De reden om de training te volgen was om af te komen van mijn angsten. Ik heb in de training geleerd dat gedachten maar gedachten zijn, het toelaten en accepteren. Mindfulness is een mooie training die ik dagelijks zal bljven toepassen. De begeleiding was heel goed en je voelt je erg op je gemak bij hem. Opmerkingen: bedankt George. Beoordeling van de training 9. Deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele mindfulnesstraining mei tm juli 2019

De reden om de training te volgen was: gedachten op orde brengen en, bewustwording, rust vinden. Geleerd in de training: bewust worden van gedachten, deze naast mij neerleggen. Milder zijn voor mezelf. Naar mijn gevoel en hart gaan en leren vandaar uit te leven. Opkomen voor mezelf. In het nu zijn. De begeleiding was heel goed. George is er. Ook buiten de 'lessen' is hij er als steun. Hij luistert oprecht naar wat er gezegd wordt. Hij  laat de dingen in een ander perspectief zien. Hij is duidelijk, rustig, herhaalt. Beoordeling van de training 9, Annemiek van Elteren 34 jaar.

Individuele mindfulnesstraining juni tm september 2019

De reden om de training te volgen: burn-out. Ik heb geleerd in de training beter naar mezelf te kijken en te luisteren naar mij lichaam. Positief denken en bewust iets doen of beleven. Genieten van de mooie dingen. Niet meer in 'de TGV' stappen en ook gaan proberen om meer nee te zeggen. Ik vond de persoonlijke training erg leerzaam. Kreeg goed uitgelegd wat te doen en waarop te letten. Opmerkingen: ik kan dit de mensen aanbevelen. Beoordeling van de training 10. Toos Heijnen 62 jaar.