Reacties van cursisten 

Mindfulness individuele training oktober tm december 2016, januari 2017.

De reden om de training te volgen was dat ik zeer slecht in mijn vel zat. Ik heb ik de training geleerd dat piekeren je niet verder helpt (confronterend). Heb geen eigen keuzes mogen maken in mijn leven, toen ik dat wel deed uiteindelijk, deugde ik niet meer ( inzicht). Geleerd beter voor mezelf op te komen omdat ik anders ingeblikt wordt (is nog zwakl). De begeleiding was perfect, super. Opmerkingen: voel me blij en dankbaar dat ik bij jou terecht ben gekomen, groetjes Heleen. Beoordeling van de training 10,  Heleen V, 62 jaar.

Mindfulness vervolg groepstraining, oktober 2016 tm februari 2017.

De reden om de training te volgen: Teveel onrust in mijzelf en stress, onzeker. Ik heb geleerd om positiever en zelfverzekerder te worden. Ik kan meer genieten, heb meer aandacht voor kleine dingen. Zonder schuldgevoel kan ik de boel de boel laten. Ik voel me rustiger van binnen. De begeleiding was heel goed, hij kon het gesprek in goede banen leiden, vooral als we met z'n zessen flink op dreef waren. Opmerkingen: na hoofdstuk 3 een pauzeweek. Na hoofdstuk 6 een pauzeweek. Voor hoofdstuk 7 heb je echt 2 weken nodig om alle opdrachten te overdenken en te maken. Beoordeling van de training 9. Hester 44 jaar.

De reden om deze training te volgen:Inzicht krijgen hoe negatieve gedachten werken en het onrustige gevoel wat weg te nemen. Ik heb geleerd in de training dat je zelfbeeld niet klopt met hoe mensen je zien, wat me heel erg heeft verrast en waar ik vaak aan terugdenk. Ik kan negatieve gedachten makkelijker naast me neerleggen en nu beter begrijpen in verband met de goede uitleg over de 'psychologie van het brein'. Ik leef bewuster en betrap me erop dat ik steeds geniet van kleine dingen. ik vind het nog moeilijk voluit te leven omdat ik steeds veel rekening houd met andere mensen. Toch merk ik met kleine stapjes dat ik steeds voor mezelf sta en doe wat ik leuk en belangrijk vind. De begeleiding door de tainer is erg goed. Hij neemt alle tijd die nodig is in de groep of apart om zaken te bespreken waarmee je worstelt. Geeft je nieuwe inzichten en verheldering door de opdrachten en de gesprekken in de groep of apart. De begeleiding heeft me heel wat rust gebracht en de nodige tools gegeven om mijn stip aan de horizon te bereiken.Opmerkngen en aanbevelingen: De training zou ik een 9 geven, als het boek me meer zou aanspreken. De opdrachten gingen voor mij te diep en het was voor mij niet makkelijk te lezen. De trainer en de andere cursisten hebben mij meer gebracht dan het boek zelf. Beoordeling van de training 8, Miranda Brouwers 43 jaar.

De reden om deze training te volgen was om nog meer van mezelf te vinden om wie ik ben in deze maatschappij, geen speelbal. Ik heb geleerd om afstand te creeren van de negatieviteit om mij heen en meer van mijn gezin te genieten. Te genieten van de mooie, kleine, waardevolle dingen in het leven. De begeleiding was goed, kundig,  luisterend oor, betrokkenheid. Opmerkingen: zorg goed voor jezelf en je dierbaren, de rest op de tweede plaats. Beoordeling van de training 8, Marina 50 jaar.

De basistraining mindfulness in mij zeer goed bevallen,vandaar de interesse voor een vervolg op deze eerste training. Ik heb geleerd om bewuster te zijn van het hier en nu en om met meer afstand naar jezelf te leren kijken. Gedachten zijn maar voorbij komende prikkels waar je niets mee hoeft. Minder moeten en meer mogen. De begleiding door de traininer was top. Opmerkingen: ik vond het boek soms wat kinderachtig, mag iets zakelijker. Beoordeling van de training 8,Monque 53 jaar.

Na de eerste training had ik het gevoel dat ik nog iets miste. Het cursusboek had als titel 'voluit leven' daar ben ik nog niet. Maar ben wel bewuster van de keuzes die ik maak en of die leiden naar de stip op de horizon. Dus vooral bewustwording waardoor ik vaker pas op de plaats maak om te beoordelen welke keuze (uiteindelijk) het best aansluit bij 'voluit leven'. Ik ben strenger voor mezelf geworden. De begeleiding door de trainer: oor en oog voor alle individuen in de groep. Tijd en aandacht voor allemaal. Samenvattend waar nodig, zodat iedereen op zijn 'pad' blijft of de aandacht terug brengt naar het 'pad' wat hij/zij voor zichzelf bedacht had. De begeleiding is sturend, maar ligt voornamelijk bij de groep zelf. Prettig, ongedwongen en gezellig en dat werkt; de sfeer is relaxed en de cursisten voelen zich geborgen om hun leven/ visie te delen. Aanbevelingen: eerder ingrijpen als mensen dreigen te lang van stof te zijn. Kaders vooraf afspreken. Deze cursiste wil anoniem blijven. Beoordeling training 8.

Assertiviteitstraining individueel, november 2016 tm februari 2017.

Ik heb tijdens de training geleerd dat ik kan laten zien dat ik er ook sta. Mijn houding is hierdoor sterk veranderd en ik durf nu te gewoon te zeggen wat ik vind. Door de trainer werd er altijd aandachtig geluisterd en ik kreeg altijd bruikbare tips mee die ik toe kon passen. Beoordeling van de training 8, Sander 18 jaar. 

Mindfulness groepstraining, januari tm maart 2017.

Reden om de training te volgen: depressie. Ik heb in de training geleerd bewust te worden van gedachten. Geleerd dat gedachten geen feiten zijn. Dat ik mijn gedrag kan beinvloeden en daardoor mijn gevoel. De begeleiding door de trainer was goed, rustig,begripvol, goed luisterend. Beoordeling van de training 9, deze vrouw wil anoniem blijven.

Reden om de training te volgen: vele fysieke klachten, niet meer kunnen wat je wil. In de training heb ik geleerd te accepteren, gedachten herkennen. De begeleiding door de training was heel relaxed en mindful. Beoordeling van de training 8, Corry 66 jaar.

De reden om de training te volgen: burn-out, paniek, angst klachten. Door de training heb ik meer inzicht in gedachten patronen gekregen en hoe deze te doorbreken. Zeer goede en duidelijke begeleiding en een goede uitleg bij je eigen klachten. Beoordeling van de training 9, Maikel Poppelaars 32 jaar.

Mindfulness individuele training, januari tm maart 2017.

Klachten: depressie. Geleerd in de training: bewuster leven, meer balans, los laten, niet negatief denken. De begeleiding door de tainer: super, helder, prettig. Opmerkingen: bedankt voor alles. Beoordeling van de training 10, Karin 50 jaar.

Angst, individuele training, februari tm mei 2017. 

Reden om de training te volgen: veel angst voor braken. ik heb geleerd in de training: hoe het brein werkt met angstgedachten, hoe ik de angstgedachten kan herkennnen, hoe ik het beste om kan gaan met angstgedachten en hoe ik kan voorkomen dat ik terugval in mijn oude patroon. De begeleiding vond ik goed, ik kreeg sterk de indruk dat de trainer goed grip heeft op de theorie en goed kan zien hoe dit uit te voeren op mijn persoonlijke situatie. Opmerkingen: bedankt. Beooordeling van de training 9, Tijmen van Geel, 22 jaar. 

Angst, individuele training, januari tm juni 2017

De reden om de training te volgen was angst, wat steeds meer mijn leven ging beheersen en waardoor ik beprerkt werd zowel in mijn werk als prive. ik heb geleerd op een andere manier met mijn gedachten en gevoelens (spanningen) om te gaan, zodat ik mezelf niet in de weg zit, maar meer ruimte creeer voor mezelf, waarbij ik mij prettiger voel. De begeleiding was goed, alles was bespreekbaar, dit was fijn. Ook heb ik een veilige omgeving ervaren, ik kon en mocht mezelf zijn. Beoordeling van de training 9. Deze vrouw wil anononiem blijven.  

 Groepstraining mindfulness, april tm juni 2017. 

De reden om de traning te volgen was om minder negatief te leren denken over mijzelf. In de training heb ik geleerd meer bewust te zijn van mezelf. Leven in het nu. Het leven is eigenlijk niet zo ingewikkeld, maar door op mijn gedachten vooruit te willen lopen, maak ik het ingewikkelder dan nodig is. De trainer is rustig, begripvol, zorgzaam en gastvrij. Kan de zaken goed samenvatten, aandachtig luisteren, conclusies goed samenvatten. Opmerkingen: ik was nieuwsgierig naar de training. Beoordeling van de training 9, Carla, 62 jaar.

De reden om de training te volgen is dat ik over alles pieker, negatief denk over mijzelf en anderen, mijzelf vergelijk met anderen. Ik heb geleerd om bewust te worden van mijn eigen denkpatronen, deze op te merken. Ik heb mijzellf beter leren kennen. Ik vond de persoonlijke begeleiding van George heel fijn. Hij luisterde goed naar iedereen en zorgde ervoor dat iedereen voor zichzelf een stukje verder kwam. Opmerkingen: heel erg bedankt voor de begeleiding. Jij kunt dit echt goed, ga zo door. Beoordeling van de training 9.Deze persoon 29 jaar, wil anoniem blijven.

De reden om de training te volgen waren negatieve gedachten en een op hol gaande geest. Ik heb in de training geleerd aandacht voor je gedachten te hebben en deze niet door te laten slaan. Meer naar het positieve kijken. Je gedachten zijn niet wat je bent. Makkelijker negatieve gedachten opmerken. De begeleiding door de trainer was heel goed en duidelijk. Beoordeling van de training 8. Toin 43 jaar.

De reden om de training te volgen was mindfull bezig zijn, na een ongeval veilig te handelen, met mijn hoofd erbij te zijn. Ik heb geleerd bovenstaande in praktijk te brengen. Meer inzicht gekregen in mijn problematiek. Hoop voor de toekomst, een positiever beeld. De begeleiding: fijne en persoonlijke begeleiding. Durft dingen bij de naam te noemen. Kan zichzelf kwetsbaar opstellen, wat meer inzicht gaf. Opmerkingen: ik vind de tekst van de reader wat droog. Soms moeilijk om door te lezen en mijn gedachten erbij te houden.  Beoordeling van de training 8, Rianne 60 jaar. 

De reden om de training te volgen was: onzekerheid, somberheid en een negatief zelfbeeld. Ik heb geleerd in de training: dat gedachten geen feiten zijn. Dat ik ben wat ik doe en niet wat ik denk of voel. Mijn gevoelens toe te laten en te accepteren. De begeleidig was heel goed, hij neemt de tijd voor iedereen, weet ook snel wat het probleem is, veroordeeld niemand. Ik ben erg blij dat ik juist hier de training heb kunnen volgen. Beooordeling van de training 10, Ramona 38 jaar.

 

De reden om de training te volgen was:veel innerlijke onrust al jarenlang. Al kennis gemaakt met mindfulness en daarna interesse ontwikkeld. Geleerd in de training: bewust te zijn van gedachten en de invloed op het gevoel. Bepaalde zaken zoals onzekerheid te accepteren. Dagelijks bezig te zijn met het beoefenen van aandacht. De begeleiding was zeer goed, professioneel en oprecht. Duidelijke uitleg dat in de praktijk toegepast kan worden. Beoordeling van de training 9.5. Rik Matthijssen 27 jaar.

Individuele training mindfulness, april tm juni 2017

De reden om deze training te volgen was angst, onzekerheid in mijn karakter en mijn negatieve gedachten namen de overhand. Ik heb geleerd dat je niet je gedachten bent en geleerd er meer afstand van te nemen. Ik leef nu meer vanuit mijn waarden en volg mijn gevoel meer in plaats van mijn verstand. De begeleiding was super, fanatiek en gemotiveerd om je echt iets bij te brengen. Daar houd ik van, want ik ben zelf ook fanatiek en een doorzetter. Opmerkingen: Misschien denk je: een 10 is dat niet overdreven, maar het heeft mij enorm veel inzicht gegeven en dat in zo'n korte tijd. Ik zou de training aan ieder aander aanraden en dat is ook wat ik doe als iemand er naar vraagt. Beoordeling van de training 10. Willem Everaert 20 jaar.

Individuele emotieregulatietraining 'niet meer door het lint'  februari tm juni 2017.

De reden om de training te volgen was om geen woede uitbarstingen meer te hebben. Ik heb geleerd mijn emoties te herkennen en mijn gedrag aan de passen. De trainier heeft mij dingen anders doen inzien en heeft mij dus goed begeleid. Beoordeling training 9. Robin 30 jaar.

Individuele training mindfulness, april tm juni 2017.

De reden om de training te volgen was het praktisch kunnen toepassen van methodes om controle te krijgen over mijn denken, waardoor ik meer innerlijke rust wilde krijgen en beter kon omgaan in contacten met anderen. De training heeft mij methodes aangereikt om gedachten en denkprocessen waar te nemen en er dusdanig mee om te gaan dat de negatieve inpact wordt beperkt. Naast deze methodes heb ik ook geleerd om aan een rustigere basishouding te werken door regelmatige meditatie. De rust en het inzicht in de denkprocessen hebben geresulteerd in een grotere en betere benutting van de tijd tussen een stimulus en mijn reactie, zodat ik zowel naar 'binnen' als naar 'buiten' een weloverwogen reactie geef. Door de indiviudele begeleiding heb ik de gewenste training gekregen, die ik nodig had om in mijn situatie de basis te leggen voor een betere omgang met mijn gedachten en sociale contacten. De trainer heeft maatwerk geboden en wist bij de bespreking van actuele situaties in mijn leven, 'mijn probleem' hierbij concreet te relateren aan het praktiseren van mindfulness. Door deze mogelijkheid werd de training zeer actueel en krachtig voor mij. Aanbevelingen: het lijkt mij goed om op regelmatige basis, bijvoorbeeld maandelijks, nog eens de kracht te mogen ervaren en praktisch op de hoogte te worden gehouden van methodes van mindfulness, dit mag van mij in groepsverband. Beoordeling van de training 10. Paul 49 jaar.

Individuele training mindfulness, september tm oktober 2017.

De redenen voor mij om de training te volgen waren: negatieve gedachten, veel piekeren, leven in het verleden. Ik heb geleerd in de training hoe je terug kunt naar de basis (de ademruimte), dat je fouten mag maken, dat je niet hoeft in te vullen voor een ander. Dat je een kritische ik hebt, waar je je van bewust kunt worden  en die je een halt kunt toeroepen. Dat alles wat er is, er mag zijn zoals het komt. De begeleiding door de trainer: ik had het niet beter kunnen krijgen, ik ben dan ook dankbaar voor alles wat ik geleerd heb. Als ik ooit weer het gevoel heb dat ik het niet voor elkaar krijg, kom ik terug voor dezelfde begeleider. Bedankt voor alles. Beoordeling van de training 9. Ingrid van den Bergh 39 jaar.

Individuele training angst /mindfulness september tm november 2017.

De reden om de training te volgen was: mijn angst in het dagelijks leven die mijn hinderen in het functioneren. Ik heb in de training geleerd dat het belangrijk is om geen nivea's (niet invullen voor een ander) te maken. Dat de gedachten en de spanning toch wel komen, maar dat ik deze aankan. Dat ik meer kan dan dat ik denk en dat ik geen bevestiging van anderen nodig heb. Dat 'stel je voor' gedachten fantasieen zijn en niet de werkelijkheid. De begeleiding door de trainer heb ik als zeer prettig ervaren, door de persoonlijke aandacht en de goede voorbereiding ben ik tot dit punt gekomen. Opmerkingen: ga vooral zo door! Beoordeling van de training 9, Eva, vrouw 22 jaar.

Individuele training emotieregulatie 'niet meer door het lint' september tm november 2017

De reden om de training te volgen was: niet meer snel agressief zijn en denken dat ik niets kan. Ik heb geleerd om rust te nemen in situaties als het niet gaat. En als alles niet in 1x goed gaat, ik niet moet denken dat ik niets kan. Er veel andere dingen zijn die ik wel goed kan. De begeleiding door de trainer was goed, want ik snapte veel van de training en de uitleg. Deze cursist wil anoniem blijven, beoordeling van de training 8.5. 

Groepstraining mindfulness, september tm november 2017.

Reden om de training te volgen was meer aanwezig zijn voor mijn vriendin en kinderen, in hun leven staan en zij in het mijne. Geleerd in de training: leren aanvoelen van mijn eigen staat van zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Bewust zijn van mijzelf, maar hierdoor ook van anderen en van het moment. Begeleiding door de trainer: prima. Heeft zaken duidelijk uitgelegd, maar ook goed doorgevraagd naar ieders gevoel van dat moment. Geen genoegen genomen met afwijkend antwoord. Beoordeling van de training 8, deze cursist wil anoniem blijven.

De reden om de training te volgen was om stressklachten eerder te herkennen en ermee om te gaan. Stressklachten eerder herkennen en bekijken of mijn leven in balans is, zo niet er naar handelen. Ik heb geleerd een betere banlans in mijn leven te creeren, waardoor stressklachten gereduceerd worden en ik een fijner leven heb, evenals de mensen om mij heen. Begeleiding door de trainer: pretttige master, geen veroordeling, zelfs niet als je je huiswerk een keer niet hebt gedaan. Ondanks de groep weet je toch wat maatwerk te verzorgen. Opmerkingen: cursist mag maxiamaal 1 cursusdag missen of 2 als ze ver uit elkaar liggen. Dit voor het groepvertrouwen. Beoordeling van de training 9, Dennis Dieleman 30 jaar.

De reden om de training te volgen was om minder te piekeren over allerlei dingen, maar vooral 'wat als mijn dochter het huis uit gaat' Dus ook om meer in het nu te leven dan in de toekomst en in het verleden. Ik heb geleerd in de training hoe je kunt mediteren en vooral hoe je tot rust kunt komen. Even uit je stress en pieker gedachten kunt komen. Ook fijn dat er verschillende meditaties zijn. Zo kun je er altijd een toepassen waar je ook bent. De trainer legde alles duidelijk uit. Is zelf ook vrij rustig, dat vond ik in ieder geval wel heel prettig. Beoordeling van de training 8, Cindy 39 jaar. 

De reden om de training te volgen was onderhuidse spanning, meer genieten van de dag, omgaan met de gevolgen van een slecht huwelijk. Geleerd in de training: meer zelfacceptatie, bewustzijn van stress momenten en deze een halt toeroepen. Tot het besef komen: ik mag er zijn en dit met vol vertrouwen kunnen zeggen. Acceptatie: dat gevoelens in balans zijn en niet afgevlakt, milder voor mezelf zijn. De begeleiding was heel prettig. De trainer voelde de groep goed aan en wist goed wanneer doorgaan en wanneer niet. Niet dominant aanwezig, maar gaf wel goed leiding en structuur. Duidelijk, goed om iedere les te vertellen waar we zijn nu. Ruimte voor persoonlijke verhalen, maar niet de overhand, er was een goede balans. Beoordeling van de training 9.5, Irene 28 jaar.

De reden om de training te volgen was meer rust in mijn hoofd, orde in de chaos, meer rationeel leren denken/ kijken naar bepaalde situaties. Geleerd in de training: mediteren, ik had nog nooit gemediteerd. Ik vond het erg prettig dat we meerdere meditatievormen hebben geoefend en geleerd. Door het mediteren en de training ben ik op een andere manier naar situaties gaan kijken. Het lukt me beter om van 'bovenaf' mee te kijken, zonder direkt in emoties te verdrinken. Ook heb ik geleerd dat het helemaal niet klopt dat ik niet goed genoeg zou zijn. De begeleiding was fijn. De meditaties tijdens de cursusavonden vond ik het fijnste. vaak gingen die meditaties ook beter. Ook vond ik het erg veel houvast geven dat we elke cursusavond de planning van die avond konden zien. Beoordeling van de taining 8, Suzan 28 jaar.

Individuele training emotieregulatie, 'niet meer door het lint' september tm november 2017. 

De reden om de training te volgen was agressie, snel opgefokt naar klanten en vrienden. Ik heb geleerd om in situaites waarin ik boos word weg te gaan, sorry te zeggen, excuses aan te bieden en niet in discussie te gaan met klanten en leidinggevenden. De trainer heeft mij wakker gemaakt, ik weet nu beter hoe ik met mensen om moet gaan door alles wat je mij verteld hebt. Beoordeling van de training 9, Majid Polis 32 jaar.

Individuele training angst/mindfulness, september tm november 2017.

De reden om de training te volgen:paniek, angst, bloos angst, sociale fobie, met heel veel vermijdingen. Ik heb in de training nieuwe inzichten gekregen waar ik nu mee bezig ben. De automatische gedachtencirkel te doorbreken. Niet belangrijk wat anderen van mijn vinden, ik heb meer zelfvertrouwen. De begeleiding was heel prettig, heb mij op mijn gemak gevoeld tijdens de training. Met een heldere en duidelijke uitleg. Beoordeling van de training 10, Ineke 61 jaar.

Individuele training mindfulness, september tm december 2017.

De reden om de training te volgen was: Burn-out. Ik heb in de cursus geleerd om op een andere manier naar mezelf te kijken. Heb nu de hulpmiddelen om dit uit te voeren. Ik kan weer mezelf zijn en dat is goed genoeg. De begeleiding was fijn, erg betrokken en gaf me nieuwe inzichten om mezelf beter te begrijpen en hier naar te handelen. Beoordeling van de training 9, Saskia 45 jaar. 

Groepstraining emotieregulatie oktober tm december 2017

De reden om de training te volgen was dat ik teveel problemen en aanvaringen had met mijn leidinggevende. Ik heb in de training geleerd mezelf onder controle te houden en weg te kunnen lopen van een situatie. De begeleiding was in 1 woord perfect. Alleen mag wel wat strenger zijn, wat betreft telefoons uitzetten en luisteren naar elkaar. Opmerkingen: Boek mag dunner zijn, de stof is te moeilijk. Beoordeling van de training 9.1, Kevin den Braber 19 jaar.

Aanvaringen waren voor mij de reden om de training te volgen. Ik heb geleerd mijzelf te beheersen en weg te kunnen lopen van de situatie. De begeleiding was zeer positief, mag alleen strenger optreden. Opmerkingen: groepsapp instellen zodat groepsleden met elkaar kunnen praten. Beoordeling training 10, deze man 27 jaar, wil anomiem blijven.

Groepstraining Mindfulness, oktober tm december 2017.

De reden om de training te volgen was: angst, negatieve gedachten, invullen voor een ander, perfectionisme. Ik heb geleerd in de training dat mijn gedachten niet zeggen wie ik ben, mijn gedachten niet met mij op de loop gaan, in het nu aanwezig zijn, meer rust in mijn hoofd. De begeleiding was zeer goed, liefdevol met aandacht. Opmerkingen: Bedankt voor het begin van een verandering in mijn leven, die ik zelf voort ga zetten. Deze vrouw, 37 jaar wil anoniem blijven. Beoordeliing van de training 10.

De reden om de training te volgen waren angstige gedachten en piekeren. In de training heb ik geleerd grip te krijgen op gedachten, rust in mijzelf te vinden. De theorie van de mindfulness wordt zo onderbouwd met de praktische oefeningen dat je het je 'eigen' kan maken. Mijn eigen kracht kan ik nu weer vinden en erop vertrouwen. De trainer is rustig, respectvol en zonder oordeel. Een ieder krijgt de aandacht die hij/zij verdient/nodig heeft. Heeft zowel oog voor de groep als geheel, als voor de individuen afzonderlijk. Opmerkingen: Dankjewel George. Beoordeling training 9, Annemieke 39 jaar.

De reden om de training te volgen: malende gedachten laten stoppen, beter slapen, minder onzeker zijn door bepaalde dingen van mezelf te vinden. Geleerd in de training: mezelf meer te accepteren zoals ik ben. Me niet laten overweldigen door al mijn gedachten en gevoelens. Vriendelijker voor mezelf zijn. Geleerd hoe ik met een bepaalde gedachte/ gevoel om wil gaan. De begeleiding was heel erg goed, goede uitleg, oog voor iedereen, niet oordelend, respectvol, zorgzaam, goed dingen kunnen teruggeven. Beoordeling training 9, Mevrouw Kelder.

De reden om de training te volgen waren negatieve gedachten over mijzelf en mijn leven. Ik heb geleerd in de training mijn gedachtenpatroon te herkennen. De focus te verleggen, meer in het 'nu' te leven en niet in mijn hoofd. Een stuk acceptatie, dat het goed is wie ik ben en wat 'aardiger' te zijn voor mezelf. De begeleiding was prima. Ruimte voor iedereen, zonder een oordeel. Goede adviezen en altijd en veel verduidelijking van de situaties. Elke avond door middel van kaarsjes en lekkers werd er een goede sfeer gecreeerd, dat vond ik leuk. Beoordeling training 10, deze vrouw, 39 jaar wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was om mijn negatieve gedachten te stoppen, rust te krijgen, voor mijzelf opkomen. Ik hebt geleerd in de training: positief te denken, alles te zeggen, niets te verbergen, leren nee zeggen, momenten voor mezelf te pakken,niet somber of zenuwachtig voelen, voor jezelf denken. De begeleiding was heel goed, erg duidelijk en leerzaam. Opmerkingen: alles was prima.  Beoordeling training 9, Samantha 20 jaar.

Individuele training Mindfulness, november 2017 tm januari 2018.

De reden om de training te volgen: ik pieker veel en herhaal het steeds weer. Accepteren van het feit dat ik ziek ben geworden. Ik heb geleerd in de training om te probereh om te gaan met de klachten, het lukt nog niet goed om het te accepteren, ga nu proberen het op een andere manier te benaderen. Ik blijf oefenen. De begeleiding door de trainer: super, je mag ook een oefen cd inspreken :). Beoordeling van de training 9, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was vanuit interesse en vanuit de behoefte meer rust te krijgen. Geleerd in de training om op tijd afstand en rust te nemen. Ook dagelijks momenten voor jezelf proberen in te ruimen. De begeleiding was top. George is een rustige professional die vanuit zijn passie echt iets wil overbrengen en leren. Dit is zijn primaire drijfveer en zeker niet het 'geld'. Beoordeling van de training 9, deze man wil anoniem worden vermeld.

Individuele angsttraining november 2017 tm januari 2018

De reden om de traning te volgen was dat ik al jaren last had van angsten. Dit begon heel klein en ik merkte dat ik er ook last van kreeg bij steeds meer situaties. Een lange tijd wilde ik hier geen hulp bij, ik wilde het zelf oplossen. Toen ik merkte dat het echt over de grenzen ging, besloot ik naar de huisarts te gaan en deze verwees mij naar de training. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe angst te werk gaat in het lichaam. Wanneer het reeele angst is en wanneer niet. Door meer inzicht te krijgen over hoe angst werkt, ben ik gaan nadenken hoe reeel mijn angsten zijn, als wist ik dat voor de training al, besefte ik dit nu toch op een andere manier. Ik ben gaan leren om vaker 'nou en' te denken. Wat maakt het uit als dit, wat ik nu denk gebeurt. Als het gebeurt dan gebeurt het maar en anders niet, 'nou en' Dit heeft mij ver gebracht. Daarnaast heb ik geleerd dat ik op het moment dat ik angst ervaar de focus moet verleggen, bijvoorbeeld naar mijn voeten, of iets anders. Op het moment dat ik mijn focus richt op iets anders, is er geen ruimte meer voor angt. Het is voor mijn nog lastig, maar ik merk zeker dat zeze techniek werkt voor mij. Ik ben over het algemee niet iemand die perfectionistisch is of erg precies, vandaar dat ik het altijd gek vond dat deze angsten mij overkwamen. Ik vond het stom van mezelf en het mocht er niet zijn. In de training leerde ik dat dit een stukje van mijzelf is en dat ik dit mag accepteren. De begeleiding door de trainer was fijn. George is altijd erg betrokken geweest en geinteresseerd. HIj accepteert je  zoals je bent. HIj is erg rustig en je voelt je begrepen door hem. Opmerkingen: nogmaals hartstikke bedankt! Veel succes met de rest van de trainingen en hopelijk heb je iets aan deze evaluatie. Beoordeling van de training 9. Deze vrouw 20 jaar wil anoniem worden vermeld.

Individuele angst/mindfulness training november 2017 tm februari 2018.

De reden om de training te volgen: leren omgaan met angst en negatieve gevoelens. Ik was mezelf een beetje kwijt. In de training heb ik mijn angstfantasieen leren kennen en wat ik dan moet doen. Ik heb leren mediteren, het leren herkennen van de 'automatische piloot' ten gevolge van haast  De begeleiding door de trainer was prima, gaf me de tijd, duidelijk inzicht, veel ruimte om te praten. Goede reader om alles nog eens terug te lezen. Beoordeling van de training 10, deze vrouw, 65 jaar, wil anoniem worden vermeld.

Individuele training angst/mindfulness november 2017 tm februari 2018.

De reden om de training te volgen was een angst en paniekstoornis. Ik heb in de training de theorie van angst en paniek geleerd, anders leren denken, oefeningen mindfulness geleerd. De trainer was zeer betrokken, geinteresserd, proffesioneel en kundig. Opmerkingen: ik had graag ervaringen en tips met lotgenoten willen delen. Beoordeling van de training 7, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele training angst/mindfulness januari 2018 tm maart 2018.

De reden om de training te volgen was angst na een inbraak. Geleerd en vooral handvatten gekregen om met angstgevoelens om te gaan. De begeleiding door de trainer was prima, heel prettig. Opmerkingen: bedankt dat je me hebt geholpen om te gaan met mijn angstgevoelens. Beoordeling van de training 10, Charlotte van Poppelen 36 jaar.

Groepstraining Mindfulness Januari tm maart 2018.

De reden om de training te volgen was onzekerheid en stress. Ik heb in de training geleerd om bij stress situaties te focussen op mijn ademhaling en te acceteren wat er is. De begeleiding is heel erg goed, George is een goede trainer. Beoordeling van de training 8, Ronald Brondsema 39 jaar.

De reden om de training te volgen was nieuwsgierigheid. Wat is het nou precies Mindfulness. Ik heb erg veel geleerd in de training. Voor mij is het voornamelijk het stukje acceptatie en niet in oordelen blijven hangen. Geleerd te mediteren en heel fijn om te weten dat alles goed is en je niets fout kunt doen. De begeleiding door de trainer was erg prettig, veilig, vertrouwd en proffessioneel. Opmerkingen: tot ziens. Beoordeling van de training 10, Laura 31 jaar.

De reden om de training te volgen was aangeleerd gedrag afleren, kwijtgeraakt gedrag hervinden. Geleerd in de training: Welke mechanismen bepaald gedrag veroorzaken. Wat de invloed van gedachten op het doen zijn. Meer mogelijkheden om met bepaalde situaties om te gaan. Meer invalshoeken om tegen situaties aan te kijken. De begeleiding door de trainer was zeer goed, prettig, vriendelijk persoon die de balans weet te vinden tussen zachtheid en noodzakelijkheid, zonder zweverig te worden of te zakelijk. Opmerkingen: misschien iets meer de koppeling met 'het dagelijks leven'. Beoordeling van de training 8, deze man wil anoniem vermeld worden.

De reden om de training te volgen was het vinden van innnelrijke rust door te leven in het 'hier en nu' en te blijven, acceptatie. Ik heb geleerd dat het ervaren van gevoelens, ook al zijn ze vervelend, niet hoeft te betekenen dat het me allemaal niet meer zal lukken. Onrust ontstaat juist wanneer ik bezig ben met alles wat in de toekomst ligt en misschien niet zal lukken.De begeleiding was goed, George was rustig, duidelijk, geduldig en een fijn persoon om training van te krijgen. Beoordeling van de training 10, Martijn 40 jaar.

Ik hoopte middels deze training te leren op een betere/ andere manier met eigenschappen waar ik last van had om te gaan. Ik heb geleerd in de training aandachtiger te leven, minder leven met telefoon, meer leven in hier en nu en daardoor meer genieten. Geleerd wat mijn struikelpunten precies zijn en hoe hier mee om  te gaan. Ik kan nu bovendien minder kritisch en positiever naar mezelf kijken. De begeleiding was heel erg aangenaam, tijd voor iedereen, er werd geholpen bij moeilijke punten, gedurende de training. George heeft me veel inzichten gegeven. Beoordeling van de training 8.5, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele training mindfulness, januari 2018 tm april 2018.

De reden om de training te volgen was herstellen van een burn-out en het voorkomen van een nieuwe burn-out. Ik heb in de training geleerd assertiever te zijn, meditatie, mindfulness, omgaan met lastige situaties en een adempauze te nemen. De begeleiding was goed. George is een prettig persoon om naar te luisteren, met een heldere blik op de situatie waar ik moeilijk mee om kon gaan. Beoordeling van de training 9, Edwin 45 jaar.

Individuele training angst/mindfulness, januari tm april 2018.

De reden om de training te volgen was angst voor ziekte / overgeven. Ik heb geleerd mijn gedachtenproces, mijn angsgedachten te herkennen, dat meditatie helpt, ik heb geleerd dat angst vermijden mijn angst versterkt. De begeleiding was vertrouwd, veilig, duidelijk, ondersteunend. Ik ben blij en dankbaar voor alles wat beter gaat, ook al is het nog geen 100%. Elke 'overwinning', verbetering is een stap in de goede richting. Ik vind het super fijn dat ik het gevoel kreeg dat ik niet alleen was en dat er begrip was en het vertrouwen dat ik dit kon. Opmerkingen: ben er blanco in gegaan, zonder verwachtingen en ben blij dat ik het heb gedaan. Voel me vrijer, happyer en dat was mijn hoop. One big thanks! Beoordeling van de training 9, Jeanette 36 jaar.

Individuele training Mindfulness, januari tm april 2018.

De reden om de training te volgen: Ik was niet blij, voelde mij erg down. Wat heb ik geleerd in de training: in het nu te zijn, rustig worden, niet alles van je stemming af laten hangen. De begeleiding was goed, George voelde goed aan wat ik nodig had. Als er tijdens de training iets was, wat op dat moment hoog zat, bespraken we dat eerst, voordat we volgens het programma gingen werken.  Beoordeling van de training 8, Dini van Hassel 46 jaar.

Individuele training angst/assertiviteit/mindfulness, maart tm mei 2018

De reden om de training te volgen was dat ik angstig was voor nieuwe dingen. Ik wilde bij de plaatselijke supermarkt gaan werken maar werd er paniekerig van. Dit door een nare stage ervaring. In de training heb ik geleerd hoe ik met negatieve en angstige gedachten om kan gaan. Ook heb ik geleerd hoe deze spanning ontstaat en wat er dan in mijn lichaam gebeurt. En dan de beste manier om in het 'hier en nu' te blijven en mij niet mee laat voeren door mijn gedachten. Ik vond het prettige trainingen. Het werd duidelijk uitgelegd en ook af en toe herhaald. soms vond ik de thuisopdrachten veel, maar wij kozen voor 3 trainingen in 8 weken. Opmerkingen: de eerste keer dat ik langs kwam had ik veel last van mijn negatieve  gedachten. Het was toen fijn geweest om wat tips mee te krijgen zodat ik al iets op weg was en mijzelf wat rustiger kon houden. Beoordeling van de training 9, deze vrouw 20 jaar wil anoniem blijven.

Individuele training angst/mindfulness maart tm mei 2018

De reden om de training te volgen was om de balans te vinden tijdens en na mijn burn out en om mijn angstgedachten de baas te blijven. Geleerd in de training: inzicht te krijgen in mijn gedachten. Mijzelf beter begrijpen dat ik goed ben zoals ik ben. Niet meer automatisch te handelen, aan mijn gedachten grenzen te stellen. Fijne begripvolle begeleiding, de probleemgebieden werden goed benoemd. Beoordeling van de training 10, deze vrouw, 42 jaar wil anoniem worden vermeld. 

Individuele training angst/mindfulness maart tm mei 2018.

De reden om de training te volgen was angst, in combinatie met mindfulness. Ik heb geleerd hoe een angstfantasie in elkaar zit, hoe dit werkt en hoe ermee om te gaan. Door middel van meditatie heb ik geleerd beter naar mijn lichaam te luitsteren en voel ik me nu positiever in het leven staan. De begeleiding van de trainer was erg goed, alles kon besproken worden. Beoordeling van de training 9. Deze vrouw, 23 jaar wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen waren terugkerende angstklachten. Ik heb vooral geleerd om mijn gedachten en hoe ze met mij aan de haal gaan op te merken. Dat ik nu in staat ben om mijn gedachten van een afstand te obeserveren, zodat ik minder snel 'in de valkuil trap' , ik ben niet mijn gedachten. Ik vond het prima van George dat hij praktische handvatten gaf, waar ik in het dagelijks leven echt iets aan heb en wat ik kan toepassen. Opmerkingen: De telelens (zelfobservatie oefening) op de cd zetten. Beoordeling van de training 10, deze man 50 jaar wil anoniem worden vermeld. 

De reden om de training te volgen: angst om met de auto op de snelweg te rijden, hyperventilatie, negatief denken, gestopt met roken, meer stress, hoge bloeddruk. Ik heb in de training geleerd om met met hyperventilatie om te gaan, met name tijdens het auto rijden. ik kreeg inzicht dat er niets kan gebeuren. Ik heb inzicht in mijn negatieve gedachten en hoe ik hier anders mee om kan gaan. We hebben assertief gedrag besproken. Ik heb George als een prettig persoon ervaren, hij kan goed luisteren en de kern van het probleem benoemen en daarmee aan de slag gaan. Eerdere pogingen bij andere behandelaren gaven mij niet het gewenste resultaat. George neemt ook ruim voldoende tijd om naar je te luisteren en geeft ook gerichte opdrachten waarmee je aan de slag kunt. Aan het einde van iedere sessie ontvang je een keurig en kort verslag van wat er besproken is en wat er van je verwacht wordt om zelf te doen. Bij de vervolgsessie wordt het verslag weer kort besproken. Beoordeling van de training 9, Manfred 53 jaar.

De reden om de training te volgen was om meer mentale rust te krijgen, een beter beeld te krijgen wat ik met de toekomst wil, omgaan met moeilijke gebeurtenissen. Geleerd om meer rust te nemen, proberen anders om te gaan met angst. De begeleiding was prima. George heeft veel kennis in zijn vakgebied en is een heel prettig persoon om mee te praten. Kan makkelijk schakelen als de vaste route in de cursus niet werkt. Opmerkingen: geen, wat mij betreft een prima cursus. Beoordeling van de training 8, deze man 36 jaar wil anoniem worden vermeld. 

Groepstraining Mindfulness april tm juni 2018

De reden om de trainining te volgen: mijn gedachten (angst) onder controle te krijgen, 'kijk' te krijgen op mijn manier van denken. Meer leven in het nu. Beter voor mijzlef zorgen. Geleerd in de training: om te gaan met angst gedachten, meer momenten van rust in mijn hoofd. Duidellijker mijn grenzen aan te geven. Mediteren. Leren luisteren naar mijn gevoel. De begeleiding was persoonlijk, warm, zeer meelevend, betrokken persoon. Iemand die zijn huis letterlijk opensteld. Beoordeling van de training 9, Petra 58 jaar.

De reden om de training te volgen was om je jachtige leven te stoppen en minder stress. Ik heb geleerd om bewust dingen te doen, het moet niet. De begeleiding was heel goed, rustgevend. Opmerkingen: zelf een CD inspreken is vertrouwder. Beoordeling van de training 9, Laura van de Dool 51 jaar.

De reden om de training te volgen was meer innerlijke rust en ontstressen. Geleerd in de training: niet perfect is ook goed. Ben bewust van de dingen die je doet en hoe je ze doet. Wees bewust van het moment waarin je bent, het komt niet meer terug. De begeleiding: bijzonder gastvrij en persoonlijk in een huisleijke omgeving. Heel bijzonder en warm. Opmerkingen: ga zo door. Beoordeling  van de training 8.5, Carolien 35 jaar.

De reden om de training te volgen: druk en chaotisch in mijn hoofd. Te impulsief zaken aanpakken. Geleerd in de training: veel, meer rust in mijn hoofd. Niet direct negatief zijn en dat werkt echt supergoed. De begeleiding was heel prettig, rustige uitleg, prima meditatie, totaal niet zweverig ook door uitleg over hoe alles werkt in het hoofd. Opmerkingen: toch zelf een meditatie inspreken op een bandje. Beoordeling van de training 9, Wouter 34 jaar.

Individuele training Mindfulness, april tm juni 2018

De reden om de training te volgen was voornamelijk om rust  in mijn hoofd te krijgen. Ook om meer zelfvertrouwen en zekerder te zijn van mijzelf. Geleerd in de training: meer inzicht op het gebied van negatieve gedachten en hoe hier mee om te gaan. Meer zelfinzicht. Mediteren en het  nut hiervan. De begeleiding was prima, heldere en duidelijke gesprekken gevoerd. Beoordeling van de training 8. Gijs van Tilburg 42 jaar.

Individuele angsttraining maart tm juni 2018

De reden om de training te volgen was: sociale angst, somberheid, perfectionisme, geen zelfvertrouwen, burn-out. Ik heb geleerd hoe dat hoe ik mij ook voel: angstig, somber, gespannen, dat dit een emotie is. En dat ik niet die emotie ben. Ik accepteer dat ik mij zo voel, maar ik ga er niet in mee. Ik ga niets meer uit de weg, verberg me niet meer achter een masker, ik ben wie ik ben, mijn zwakheden verstop ik niet meer. Ik accepteer mezelf volledig nu. Ook heb ik geleerd dat ik mijn grenzen moet blijven bewaken. De begeleiding was heel goed en prettig, ik voelde mij op mijn gemak. Liefdevol en met alle aandacht en openheid werd alles uitgelegd, zodat ik er thuis mee aan de slag kon.Ook het bespreken  van alledaagse situaties gaf veel inzichten. Opmerkingen: bedankt George, danzij jou kan ik weer volop genieten van het leven!!x Beoordeling van de training 10, deze vrouw, 37 jaar wil anoniem worden vermeld.

Individuele mindfulness trainining maart tm juni.

De reden om de training te volgen: geruime tijd last van Lichamelijke en psychische klachten die ervoor zorgen dat ik niet in balans was. Hierbij speelt de overgang een rol, slecht slapen, veel piekeren, teveel met werk bezig, moeite met veranderingen thuis en op het werk, moeilijk kunnen loslaten. De lat voor mezelf hoog leggen, zorgen voor een ander, niet voor mijzelf. Het glas was halfleeg. Geleerd in de training: liever te zijn voor mijzelf. Erkennen dat er moeilijkheden zijn en het toelaten, het oke vinden. Bewust zijn van het hier en nu. Me druk maken over de dingen waar ik invloed op kan uitoefenen en de rest laten gaan. Een ander ook de mogelijkheid gunnen dingen te doen/ ondernemen. Dat gedachten niet hetzelfde zijn als feiten. Mijn lichaam te gebruiken als 'anker'. Opmerkzaam zijn van (gewone, kleine) dingen. Op een afstandje naar zaken kijken. Gewoon biijven ademen en productief te zijn met minder stress. De begeleiding door de trainer: ik vind je een trainer die met aandacht luistert naar hetgeen ik vertelde. Ik voelde me gehoord. Je vat het geheel goed samen en komt hier ook steeds op terug, voor mij ook weer herkenning en tevens aandachtspunten. Je straalt rust uit, brengt dit ook over, je insteek is altijd positief, mild en vriendelijk, nooit oordelend. Je weet me op deze manier een spiegel voor te houden, waarin ik mijzelf anders ben gaan bekijken. Binnen de meditaties is er ruimte om hetgeen te gebruiken wat voor mijn prettig is en werkt. Van een 4 ben ik met deze cursus opgeklommmen naar een 7+. Daardoor ziet de wereld er toch weer zonniger en vrolijker uit. Dankjewel George voor het meegeven van deze mindfulness-handvatten.Mijn spreuken van de dag: 'het komt altijd goed maar het kan even duren', 'trek iets positiefs aan, dat past altijd', 'haal de Moet er uit, hou de Moed er in', 'loslaten is ook een houvast'. Beoordeling van de training 8+, Maaike Willemse 56 jaar.

Individuele training Mindfulness, april tm juli 2018.

De reden om de training te volgen: stress klachten op het werk, deze klachten zijn al diverse keren een groot probleem geworden. Ik heb in de training de negatieve gedachten leren herkennen en de gevolgen van de negatieve gedachten op mijn handelen. De begeleiding was vertrouwd, veilig en doortastend. Beoordeling van de training 9, deze vrouw 53 jaar wil anoniem worden vermeld.

Individuele training Emotieregulatie, april tm juli 2018.

De reden om de training te volgen was: mijn emoties en agressie onder controle te krijgen. Geleerd in de training: weggaan uit de situatie als ik spanning ervaar, tot 10 tellen voordat ik reageer. Rustig praten, niet schelden. Goed nadenken voor ik iets zeg en even laten bezinken. Hoofd koel houden en mijzelf toespreken: 'Chris hou je gemak'. Mijn grenzen zijn duidelijker, ik weet wat ik aankan en wannneer ik weg moet gaan uit een situatie. Ik heb mijn emoties leren uiten (overlijden vader) in plaats van opkroppen, waardoor ik sneller boos werd. Praten met collega's om te voorkomen dat ik iemand met vooroordelen benader. De begeleiding door de traininer: voordat ik starte met de training dacht ik: 'het zal weer wel iemand zijn die mij komt vertellen hoe het allemaal moet', maar dat was niet zo. De trainer was relaxed en rustig. Het was prettig om over persoonlijke dingen te kunnen praten, omdat spanning en verdriet de oorzaak van mijn  agressie waren. Beooordeling van de training 9, Chris 29 jaar.

Individuele training mindfulness, mei tm juli 2018.

De reden om de training te volgen was meer bewustheid te ontwikkelen. Ik heb in de training geleerd dat ik zelf de regie over mijn leven moet nemen. De begeleiding door de trainer: fijne inzichtelijke manier om dingen over te brengen. Beoordeling van de training 8, Frans 64 jaar

Individuele training mindfulness afgesloten in oktober 2018

De reden om de training te volgen: ik was op zoek naar manieren om te ontspannen. Een nieuwe manier van denken en doen om mijn drukke persoontje te temperen. ik heb door de trainiing inzicht gekregen in mijn manier van denken en doen. Ik kan nu mezelf corrigeren in situaties waarin ik mijzelf onder druk zet door adempauzes te nemen. Door beter te relativeren neem ik betere belsissingen en bouw ik minder druk op in lichaam en geest. De begeleiding door de trainer was zeer goed. Er werd tijd genomen voor verhalen en gebeurtenissen buiten de training om. Mediteren is niet helemaal mijn ding, de theorie en rustmomenten pakken, hebben mij enorm geholpen. Beoordeling van de training 8, man 40 jaar.

Groepstraining mindfulness afgesloten in juni 2018

De reden om de training te volgen was meer focus voor mijn studie. Ik heb in de training geleerd dat je heel gemakkelijk opgaat in de waan van de dag. Ik ben me daar bewust van geworden en probeer nu andere keuzes te maken. De trainer zette zich op de juiste momenten op de achtergrond en begeleide de groep waar nodig. Beoordeling van de training 9, deze jongeman wil anoniem worden vemeld. 

Individuele training angst/mindfulness afgelsloten oktober 2018

Geleerd in de training: gedachten zijn geen feiten, meditaties, angstcirkel, conditionering van de hersenen. De begeleiding was empatisch, gastvrij en kundig. Beoordeling van de training 10, deze man wil anoniem vermeld worden.

Individuele training angst/mindfulness, augustus september oktober 2018.

De reden om de training te volgen: angst en somberheid te lijf te gaan. In de training heb ik geleerd wat angst is, wat doen gedachten (fantasieen). Wat angst met je lichaam doet (adrenaline boost). Acceptatie van een situatie en het herkennen van malende gedachten die je kunt je stoppen met steunende gedachten. De begeleiding was uitstekend, goede uitleg toegespitst op de individuele situatie. Beoordeling van de training 9. Bas Diepstraten 44 jaar.