Reacties van cursisten 

Individuele training angst/mindfulness januari 2018 tm maart 2018.

De reden om de training te volgen was angst na een inbraak. Geleerd en vooral handvatten gekregen om met angstgevoelens om te gaan. De begeleiding door de trainer was prima, heel prettig. Opmerkingen: bedankt dat je me hebt geholpen om te gaan met mijn angstgevoelens. Beoordeling van de training 10, Charlotte van Poppelen 36 jaar.

Groepstraining Mindfulness Januari tm maart 2018.

De reden om de training te volgen was onzekerheid en stress. Ik heb in de training geleerd om bij stress situaties te focussen op mijn ademhaling en te acceteren wat er is. De begeleiding is heel erg goed, George is een goede trainer. Beoordeling van de training 8, Ronald Brondsema 39 jaar.

De reden om de training te volgen was nieuwsgierigheid. Wat is het nou precies Mindfulness. Ik heb erg veel geleerd in de training. Voor mij is het voornamelijk het stukje acceptatie en niet in oordelen blijven hangen. Geleerd te mediteren en heel fijn om te weten dat alles goed is en je niets fout kunt doen. De begeleiding door de trainer was erg prettig, veilig, vertrouwd en proffessioneel. Opmerkingen: tot ziens. Beoordeling van de training 10, Laura 31 jaar.

De reden om de training te volgen was aangeleerd gedrag afleren, kwijtgeraakt gedrag hervinden. Geleerd in de training: Welke mechanismen bepaald gedrag veroorzaken. Wat de invloed van gedachten op het doen zijn. Meer mogelijkheden om met bepaalde situaties om te gaan. Meer invalshoeken om tegen situaties aan te kijken. De begeleiding door de trainer was zeer goed, prettig, vriendelijk persoon die de balans weet te vinden tussen zachtheid en noodzakelijkheid, zonder zweverig te worden of te zakelijk. Opmerkingen: misschien iets meer de koppeling met 'het dagelijks leven'. Beoordeling van de training 8, deze man wil anoniem vermeld worden.

De reden om de training te volgen was het vinden van innnelrijke rust door te leven in het 'hier en nu' en te blijven, acceptatie. Ik heb geleerd dat het ervaren van gevoelens, ook al zijn ze vervelend, niet hoeft te betekenen dat het me allemaal niet meer zal lukken. Onrust ontstaat juist wanneer ik bezig ben met alles wat in de toekomst ligt en misschien niet zal lukken.De begeleiding was goed, George was rustig, duidelijk, geduldig en een fijn persoon om training van te krijgen. Beoordeling van de training 10, Martijn 40 jaar.

Ik hoopte middels deze training te leren op een betere/ andere manier met eigenschappen waar ik last van had om te gaan. Ik heb geleerd in de training aandachtiger te leven, minder leven met telefoon, meer leven in hier en nu en daardoor meer genieten. Geleerd wat mijn struikelpunten precies zijn en hoe hier mee om  te gaan. Ik kan nu bovendien minder kritisch en positiever naar mezelf kijken. De begeleiding was heel erg aangenaam, tijd voor iedereen, er werd geholpen bij moeilijke punten, gedurende de training. George heeft me veel inzichten gegeven. Beoordeling van de training 8.5, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele training mindfulness, januari 2018 tm april 2018.

De reden om de training te volgen was herstellen van een burn-out en het voorkomen van een nieuwe burn-out. Ik heb in de training geleerd assertiever te zijn, meditatie, mindfulness, omgaan met lastige situaties en een adempauze te nemen. De begeleiding was goed. George is een prettig persoon om naar te luisteren, met een heldere blik op de situatie waar ik moeilijk mee om kon gaan. Beoordeling van de training 9, Edwin 45 jaar.

Individuele training angst/mindfulness, januari tm april 2018.

De reden om de training te volgen was angst voor ziekte / overgeven. Ik heb geleerd mijn gedachtenproces, mijn angsgedachten te herkennen, dat meditatie helpt, ik heb geleerd dat angst vermijden mijn angst versterkt. De begeleiding was vertrouwd, veilig, duidelijk, ondersteunend. Ik ben blij en dankbaar voor alles wat beter gaat, ook al is het nog geen 100%. Elke 'overwinning', verbetering is een stap in de goede richting. Ik vind het super fijn dat ik het gevoel kreeg dat ik niet alleen was en dat er begrip was en het vertrouwen dat ik dit kon. Opmerkingen: ben er blanco in gegaan, zonder verwachtingen en ben blij dat ik het heb gedaan. Voel me vrijer, happyer en dat was mijn hoop. One big thanks! Beoordeling van de training 9, Jeanette 36 jaar.

Individuele training Mindfulness, januari tm april 2018.

De reden om de training te volgen: Ik was niet blij, voelde mij erg down. Wat heb ik geleerd in de training: in het nu te zijn, rustig worden, niet alles van je stemming af laten hangen. De begeleiding was goed, George voelde goed aan wat ik nodig had. Als er tijdens de training iets was, wat op dat moment hoog zat, bespraken we dat eerst, voordat we volgens het programma gingen werken.  Beoordeling van de training 8, Dini van Hassel 46 jaar.

Individuele training angst/assertiviteit/mindfulness, maart tm mei 2018

De reden om de training te volgen was dat ik angstig was voor nieuwe dingen. Ik wilde bij de plaatselijke supermarkt gaan werken maar werd er paniekerig van. Dit door een nare stage ervaring. In de training heb ik geleerd hoe ik met negatieve en angstige gedachten om kan gaan. Ook heb ik geleerd hoe deze spanning ontstaat en wat er dan in mijn lichaam gebeurt. En dan de beste manier om in het 'hier en nu' te blijven en mij niet mee laat voeren door mijn gedachten. Ik vond het prettige trainingen. Het werd duidelijk uitgelegd en ook af en toe herhaald. soms vond ik de thuisopdrachten veel, maar wij kozen voor 3 trainingen in 8 weken. Opmerkingen: de eerste keer dat ik langs kwam had ik veel last van mijn negatieve  gedachten. Het was toen fijn geweest om wat tips mee te krijgen zodat ik al iets op weg was en mijzelf wat rustiger kon houden. Beoordeling van de training 9, deze vrouw 20 jaar wil anoniem blijven.

Individuele training angst/mindfulness maart tm mei 2018

De reden om de training te volgen was om de balans te vinden tijdens en na mijn burn out en om mijn angstgedachten de baas te blijven. Geleerd in de training: inzicht te krijgen in mijn gedachten. Mijzelf beter begrijpen dat ik goed ben zoals ik ben. Niet meer automatisch te handelen, aan mijn gedachten grenzen te stellen. Fijne begripvolle begeleiding, de probleemgebieden werden goed benoemd. Beoordeling van de training 10, deze vrouw, 42 jaar wil anoniem worden vermeld. 

Individuele training angst/mindfulness maart tm mei 2018.

De reden om de training te volgen was angst, in combinatie met mindfulness. Ik heb geleerd hoe een angstfantasie in elkaar zit, hoe dit werkt en hoe ermee om te gaan. Door middel van meditatie heb ik geleerd beter naar mijn lichaam te luitsteren en voel ik me nu positiever in het leven staan. De begeleiding van de trainer was erg goed, alles kon besproken worden. Beoordeling van de training 9. Deze vrouw, 23 jaar wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen waren terugkerende angstklachten. Ik heb vooral geleerd om mijn gedachten en hoe ze met mij aan de haal gaan op te merken. Dat ik nu in staat ben om mijn gedachten van een afstand te obeserveren, zodat ik minder snel 'in de valkuil trap' , ik ben niet mijn gedachten. Ik vond het prima van George dat hij praktische handvatten gaf, waar ik in het dagelijks leven echt iets aan heb en wat ik kan toepassen. Opmerkingen: De telelens (zelfobservatie oefening) op de cd zetten. Beoordeling van de training 10, deze man 50 jaar wil anoniem worden vermeld. 

De reden om de training te volgen: angst om met de auto op de snelweg te rijden, hyperventilatie, negatief denken, gestopt met roken, meer stress, hoge bloeddruk. Ik heb in de training geleerd om met met hyperventilatie om te gaan, met name tijdens het auto rijden. ik kreeg inzicht dat er niets kan gebeuren. Ik heb inzicht in mijn negatieve gedachten en hoe ik hier anders mee om kan gaan. We hebben assertief gedrag besproken. Ik heb George als een prettig persoon ervaren, hij kan goed luisteren en de kern van het probleem benoemen en daarmee aan de slag gaan. Eerdere pogingen bij andere behandelaren gaven mij niet het gewenste resultaat. George neemt ook ruim voldoende tijd om naar je te luisteren en geeft ook gerichte opdrachten waarmee je aan de slag kunt. Aan het einde van iedere sessie ontvang je een keurig en kort verslag van wat er besproken is en wat er van je verwacht wordt om zelf te doen. Bij de vervolgsessie wordt het verslag weer kort besproken. Beoordeling van de training 9, Manfred 53 jaar.

De reden om de training te volgen was om meer mentale rust te krijgen, een beter beeld te krijgen wat ik met de toekomst wil, omgaan met moeilijke gebeurtenissen. Geleerd om meer rust te nemen, proberen anders om te gaan met angst. De begeleiding was prima. George heeft veel kennis in zijn vakgebied en is een heel prettig persoon om mee te praten. Kan makkelijk schakelen als de vaste route in de cursus niet werkt. Opmerkingen: geen, wat mij betreft een prima cursus. Beoordeling van de training 8, deze man 36 jaar wil anoniem worden vermeld. 

Groepstraining Mindfulness april tm juni 2018

De reden om de trainining te volgen: mijn gedachten (angst) onder controle te krijgen, 'kijk' te krijgen op mijn manier van denken. Meer leven in het nu. Beter voor mijzlef zorgen. Geleerd in de training: om te gaan met angst gedachten, meer momenten van rust in mijn hoofd. Duidellijker mijn grenzen aan te geven. Mediteren. Leren luisteren naar mijn gevoel. De begeleiding was persoonlijk, warm, zeer meelevend, betrokken persoon. Iemand die zijn huis letterlijk opensteld. Beoordeling van de training 9, Petra 58 jaar.

De reden om de training te volgen was om je jachtige leven te stoppen en minder stress. Ik heb geleerd om bewust dingen te doen, het moet niet. De begeleiding was heel goed, rustgevend. Opmerkingen: zelf een CD inspreken is vertrouwder. Beoordeling van de training 9, Laura van de Dool 51 jaar.

De reden om de training te volgen was meer innerlijke rust en ontstressen. Geleerd in de training: niet perfect is ook goed. Ben bewust van de dingen die je doet en hoe je ze doet. Wees bewust van het moment waarin je bent, het komt niet meer terug. De begeleiding: bijzonder gastvrij en persoonlijk in een huisleijke omgeving. Heel bijzonder en warm. Opmerkingen: ga zo door. Beoordeling  van de training 8.5, Carolien 35 jaar.

De reden om de training te volgen: druk en chaotisch in mijn hoofd. Te impulsief zaken aanpakken. Geleerd in de training: veel, meer rust in mijn hoofd. Niet direct negatief zijn en dat werkt echt supergoed. De begeleiding was heel prettig, rustige uitleg, prima meditatie, totaal niet zweverig ook door uitleg over hoe alles werkt in het hoofd. Opmerkingen: toch zelf een meditatie inspreken op een bandje. Beoordeling van de training 9, Wouter 34 jaar.

Individuele training Mindfulness, april tm juni 2018

De reden om de training te volgen was voornamelijk om rust  in mijn hoofd te krijgen. Ook om meer zelfvertrouwen en zekerder te zijn van mijzelf. Geleerd in de training: meer inzicht op het gebied van negatieve gedachten en hoe hier mee om te gaan. Meer zelfinzicht. Mediteren en het  nut hiervan. De begeleiding was prima, heldere en duidelijke gesprekken gevoerd. Beoordeling van de training 8. Gijs van Tilburg 42 jaar.

Individuele angsttraining maart tm juni 2018

De reden om de training te volgen was: sociale angst, somberheid, perfectionisme, geen zelfvertrouwen, burn-out. Ik heb geleerd hoe dat hoe ik mij ook voel: angstig, somber, gespannen, dat dit een emotie is. En dat ik niet die emotie ben. Ik accepteer dat ik mij zo voel, maar ik ga er niet in mee. Ik ga niets meer uit de weg, verberg me niet meer achter een masker, ik ben wie ik ben, mijn zwakheden verstop ik niet meer. Ik accepteer mezelf volledig nu. Ook heb ik geleerd dat ik mijn grenzen moet blijven bewaken. De begeleiding was heel goed en prettig, ik voelde mij op mijn gemak. Liefdevol en met alle aandacht en openheid werd alles uitgelegd, zodat ik er thuis mee aan de slag kon.Ook het bespreken  van alledaagse situaties gaf veel inzichten. Opmerkingen: bedankt George, danzij jou kan ik weer volop genieten van het leven!!x Beoordeling van de training 10, deze vrouw, 37 jaar wil anoniem worden vermeld.

Individuele mindfulness trainining maart tm juni.

De reden om de training te volgen: geruime tijd last van Lichamelijke en psychische klachten die ervoor zorgen dat ik niet in balans was. Hierbij speelt de overgang een rol, slecht slapen, veel piekeren, teveel met werk bezig, moeite met veranderingen thuis en op het werk, moeilijk kunnen loslaten. De lat voor mezelf hoog leggen, zorgen voor een ander, niet voor mijzelf. Het glas was halfleeg. Geleerd in de training: liever te zijn voor mijzelf. Erkennen dat er moeilijkheden zijn en het toelaten, het oke vinden. Bewust zijn van het hier en nu. Me druk maken over de dingen waar ik invloed op kan uitoefenen en de rest laten gaan. Een ander ook de mogelijkheid gunnen dingen te doen/ ondernemen. Dat gedachten niet hetzelfde zijn als feiten. Mijn lichaam te gebruiken als 'anker'. Opmerkzaam zijn van (gewone, kleine) dingen. Op een afstandje naar zaken kijken. Gewoon biijven ademen en productief te zijn met minder stress. De begeleiding door de trainer: ik vind je een trainer die met aandacht luistert naar hetgeen ik vertelde. Ik voelde me gehoord. Je vat het geheel goed samen en komt hier ook steeds op terug, voor mij ook weer herkenning en tevens aandachtspunten. Je straalt rust uit, brengt dit ook over, je insteek is altijd positief, mild en vriendelijk, nooit oordelend. Je weet me op deze manier een spiegel voor te houden, waarin ik mijzelf anders ben gaan bekijken. Binnen de meditaties is er ruimte om hetgeen te gebruiken wat voor mijn prettig is en werkt. Van een 4 ben ik met deze cursus opgeklommmen naar een 7+. Daardoor ziet de wereld er toch weer zonniger en vrolijker uit. Dankjewel George voor het meegeven van deze mindfulness-handvatten.Mijn spreuken van de dag: 'het komt altijd goed maar het kan even duren', 'trek iets positiefs aan, dat past altijd', 'haal de Moet er uit, hou de Moed er in', 'loslaten is ook een houvast'. Beoordeling van de training 8+, Maaike Willemse 56 jaar.

Individuele training Mindfulness, april tm juli 2018.

De reden om de training te volgen: stress klachten op het werk, deze klachten zijn al diverse keren een groot probleem geworden. Ik heb in de training de negatieve gedachten leren herkennen en de gevolgen van de negatieve gedachten op mijn handelen. De begeleiding was vertrouwd, veilig en doortastend. Beoordeling van de training 9, deze vrouw 53 jaar wil anoniem worden vermeld.

Individuele training Emotieregulatie, april tm juli 2018.

De reden om de training te volgen was: mijn emoties en agressie onder controle te krijgen. Geleerd in de training: weggaan uit de situatie als ik spanning ervaar, tot 10 tellen voordat ik reageer. Rustig praten, niet schelden. Goed nadenken voor ik iets zeg en even laten bezinken. Hoofd koel houden en mijzelf toespreken: 'Chris hou je gemak'. Mijn grenzen zijn duidelijker, ik weet wat ik aankan en wannneer ik weg moet gaan uit een situatie. Ik heb mijn emoties leren uiten (overlijden vader) in plaats van opkroppen, waardoor ik sneller boos werd. Praten met collega's om te voorkomen dat ik iemand met vooroordelen benader. De begeleiding door de traininer: voordat ik starte met de training dacht ik: 'het zal weer wel iemand zijn die mij komt vertellen hoe het allemaal moet', maar dat was niet zo. De trainer was relaxed en rustig. Het was prettig om over persoonlijke dingen te kunnen praten, omdat spanning en verdriet de oorzaak van mijn  agressie waren. Beooordeling van de training 9, Chris 29 jaar.

Individuele training mindfulness, mei tm juli 2018.

De reden om de training te volgen was meer bewustheid te ontwikkelen. Ik heb in de training geleerd dat ik zelf de regie over mijn leven moet nemen. De begeleiding door de trainer: fijne inzichtelijke manier om dingen over te brengen. Beoordeling van de training 8, Frans 64 jaar

Individuele training mindfulness afgesloten in oktober 2018

De reden om de training te volgen: ik was op zoek naar manieren om te ontspannen. Een nieuwe manier van denken en doen om mijn drukke persoontje te temperen. ik heb door de trainiing inzicht gekregen in mijn manier van denken en doen. Ik kan nu mezelf corrigeren in situaties waarin ik mijzelf onder druk zet door adempauzes te nemen. Door beter te relativeren neem ik betere belsissingen en bouw ik minder druk op in lichaam en geest. De begeleiding door de trainer was zeer goed. Er werd tijd genomen voor verhalen en gebeurtenissen buiten de training om. Mediteren is niet helemaal mijn ding, de theorie en rustmomenten pakken, hebben mij enorm geholpen. Beoordeling van de training 8, man 40 jaar.

Groepstraining mindfulness afgesloten in juni 2018

De reden om de training te volgen was meer focus voor mijn studie. Ik heb in de training geleerd dat je heel gemakkelijk opgaat in de waan van de dag. Ik ben me daar bewust van geworden en probeer nu andere keuzes te maken. De trainer zette zich op de juiste momenten op de achtergrond en begeleide de groep waar nodig. Beoordeling van de training 9, deze jongeman wil anoniem worden vemeld. 

Individuele training angst/mindfulness afgelsloten oktober 2018

Geleerd in de training: gedachten zijn geen feiten, meditaties, angstcirkel, conditionering van de hersenen. De begeleiding was empatisch, gastvrij en kundig. Beoordeling van de training 10, deze man wil anoniem vermeld worden.

Individuele training angst/mindfulness, augustus september oktober 2018.

De reden om de training te volgen: angst en somberheid te lijf te gaan. In de training heb ik geleerd wat angst is, wat doen gedachten (fantasieen). Wat angst met je lichaam doet (adrenaline boost). Acceptatie van een situatie en het herkennen van malende gedachten die je kunt je stoppen met steunende gedachten. De begeleiding was uitstekend, goede uitleg toegespitst op de individuele situatie. Beoordeling van de training 9. Bas Diepstraten 44 jaar.

Indidviduele training mindfulness, september, oktober, november 2018.

De reden om de training te volgen waren klachten van overprikkeldheid in combinatie met weinig slaap en drukke baan. Wat ik geleerd heb in de training is: ik heb handvatten gekregen om bepaalde zaken toe te kunnen passen in het dagelijks leven. Nog steeds vind ik het erg moeilijk om tijd en ruimte vrij te maken om te sporten, mediteren, hardlopen. Ik heb tijdens de training ingezien dat er gesaneerd moest worden in het werk en prive situatie. De begeleiding: George is een erg fijn persoon om mee te praten, wat mij meer inzicht gegeven heeft. Erg back to earth en niet zweverig. Beoordeling van de training 8, deze jonge man wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was Tinnitus en hoe hiermee dagelijks om te gaan. Ik heb geleerd in de training: acceptatie, dat het leven is zoals het is, acceptatie van mezelf, rust te nemen, bewust van het hier en nu te ademen. Wat vond u van de begeleiding: George is een betrokken, deskundige Mindfulnesstrainer. Aimabel en rustig mens. Support is zeer waardevol. Aanbevelingen: Gericht meditaties laten opnemen per client. Beoordeling van de training 10. Ineke de Vugt 61 jaar.

Groepstraining mindfulness, oktober tm november 2018.

De reden om de training te volgen: overbelast, teveel ballen in de lucht, geen balans werk prive. Wat heb ik in de training geleerd: meer in het hier en nu, minder moeten, meer mogen. Ik doe mij best, meer kan ik niet doen. Moet het nu af of kan het ook anders? Dus meer loslaten, accepteren en grenzen stellen, keuzes maken. Meer genieten van het moment. De begeleiding was heel prettig. Heel rustig, aandachtig en to the point, maar ook benaderbaar en iedereen de ruimte geven. Ook fijn om buiten de training contact te kunnen hebben. De kern weten te vinden. Beoordeling van de training 9, Tamara 39 jaar.

De reden om de training te volgen: ik kwam vanuit een herstelperiode van depressie en burn-out. Ik heb in de training geleerd beter de alarmsignalen vroegtijdig te herkennen en per dag hier bewust mee bezig te zijn. Hoe staat de barometer erbij? Helpende dingen voor mezelf en niet helpende patronen beter leren herkennen. Niet terugvallen in extra mijn best doen, maar bewust voelen en daarop anticiperen. De begeleiding door de trainer: er was een duidelijke uitleg, ruimte voor ieders  verhaal. Echte belangstelling, de tijd nemen. Overzichtelijke training, duidelijke reader. Vertrouwde omgeving creeren, waarin je alles kwijt kunt. Bedankt hiervoor.  Beoordeling van de training 8, Laura Peeters 44 jaar. 

De reden om de training te volgen: burn-out. Geleerd in de training: niet in de automatische piloot schieten. Dus op het werk met aandacht en bedachtzaam te functioneren. De begeleiding was goed, met zorg, niet op tijd kijken, open, tachtisch, ook goede begeleiding van het groepsproces. Opmerkingen: de training is eigenlijk goed voor iedereen, niet alles is er mee op te lossen. Mindfulness is voeding voor de geest, maar ook goed om andere mogelijkheden te onderzoeken om tot een oplossing te komen, ook buiten de reguliere paden. Beoordeling van de training 9, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was mijn angst en dwangstoornis, meer grip krijgen op mijn dromerigheid, afwezigheid.  Ik heb in de training geleerd vooral moeilijke zaken te delen in groepsverband. Dat mindfulness op tal van problemen toegepast kan worden. De mindfulness is meer dan alleen mediteren, het is meer een manier van leven. Het inzicht in die andere manier is al een ruggesteun. De begeleiding was heel goed, empastisch en een hele practische toepasbare manier van begeleiden en goed de therorie inpassen. Opmerkingen: blijf vooral open staan voor de cursisten, dat geeft vertrouwen. Beoordeling van de training 8.5, deze jonge man wil anoniem worden vermeld.

Reden om de training te volgen: omgaan met tinnitus. Ik heb in de trainig inzicht in mijn manier van denken gekregen. Korte meditaties en naar omstandigheden steeds andere meditaties  leren gebruiken. De trainer geeft ieder zijn speciefieke aandacht. Ieder mag dan ook meedenken en reageren over de situatie van de andere cursist. Beoordeling van de training 9, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: meer rust vinden, meer genieten. Ik heb vaak veel gedachten en ga er te vaak op door, alles kost me teveel energie. Ik heb in de training geleerd om meer tijd voor mijzelf te nemen. Anders leren denken. Mezelf een schouderklopje geven en tegen mezelf zeggen 'het is goed zo' 'moet dit nu echt, of kan het ook anders. 'ik doe mijn best, meer kan ik niet doen'. De begeleiding was super goed. George begreep me heel goed en heeft mij in laten inzien dat het belangrijk is om goed voor mezelf te zorgen. Hij heeft mij handvatten gegeven en ook geadviseerd om dagelijks met mindfulness bezig te zijn. Beoordeling van de training 10, deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele training Mindfulnes, oktober en nomvember 2018.

De reden om de training te volgen was: acceptatie van ziekte, relaxter leven, teveel in hoofd zitten. Ik heb in de training geleerd: negatieve gedachten op te merken en naast mij neer te leggen, Ik ben goed zoals ik ben. Onzekerheid hoort bij mij en mag. Niet invullen voor een ander. Bij 1 ding tegelijk blijven, waardoor meer rust. Acceptatie van ziekte en andere zaken die niet te veranderen zijn. De begeleiding van de trainer was rustig, voelde mij op mijn gemak. Kan alles goed uitleggen. Beoordeling van de training 8. Deze vrouw wil anoniem worden vermeld

Individuelele angst / mindfulnesstraining, oktober, november 2018.

De reden om de training te volgen. Zowel prive als zakelijk had ik vrijwel continu last van spanningen en angsten. Ik had continu het gevoel dat ik heel veel moest, waardoor ik niet tot rust kon komen. Ook had ik last van dwangmatig handelen. Ik voelde mij niet op mijn gemak in groepsbijeenkomsten en had zeer veel moeite om een gesprek met anderen te beginnen en te onderhouden. Eerdere behandelingen elders hebben nooit iets opgeleverd. Geleerd in de training: De ontdekking van 'de strenge baas' in mijn hoofd. Ik heb geleerd de negatieve gedachten te relativeren en te accepteren. Hoe ik een time out in kan lassen op moeilijke momenten. Herkenning van de automatische piloot en deze te doorbreken m.b.v tools zoals 'de film en de telescoop'. Goed is goed genoeg, het hoeft niet steeds perfect te zijn. De begeleiding: Zoals geadviseerd was de 1 op 1 aanpak voor mij de ideale keuze. De trainer had zich steeds goed voorbereid op de sessies. De trainer stemde de theorie en de aanpak heel goed af op mij klachten, waardoor de training zeer effectief werkte. Het was prettig dat de trainer regelmatig zaken uit eerdere sessies herhaalde. Het was toch al bij al vrij lastig om grip te krijgen op de materie. De trainer straalde rust, ervaring, vertrouwen en geduld uit en handelde hier ook naar. De samenwerking met de trainer heb ik dan ook als erg prettig ervaren. Bedankt voor je hulp George. Beoordeling van de training 9, deze man wil anoniem worden vermeld.

Individuele angst/mindfulness training, oktober, november, december 2018.

De reden om de training te volgen was: angst, onrust, rare gedachten. In de training heb ik geleerd om te gaan met angstgedachten, meer besef en minder automatisch doen. Prima coach, probleem goed aangepakt, ook praktijkoefeningen. Beoordeling van de training 9, deze man wil anoniem worden vermeld.

Individuele angt/mindfulness training, oktober, november, december 2018.

De reden om de training te volgen was angst en paniekaanvallen. Ik heb geleerd de rust terug te vinden in het dagelijks leven. Acceptatie van mezelf. Kunnen genieten van de dingen die gebeuren. De begeleiding van de training was goed, speelt goed in op de deelnemer. Beoordeling van de training 8, deze jonge man wil anoniem worden vermeld.

Individuele mindfulness training, oktober, november, december 2018. 

De reden om de training te volgen:depressieve klachten na geboorte dochter. Ik heb in de training geleerd vriendelijker voor mezelf te zijn en ook voor mijn direkte omgeving. Minder verdedigen, afzonderen, muur opbouwen, en meer liefde rust en begrip. De begeleiding door de trainer was fijn. Beoordeling van de training 8, Barbara 33 jaar.

Individuele training mindfulness, oktober, november, december.

De reden om de training te volgen: burn-out klachten. Ik heb in de training geleerd om mezelf volledig te accepteren en omarmen. Ik heb geleerd hoe ik 'stations' in kan bouwen om mijn temperament te kanaliseren. De begeleiding was heel fijn. Ik heb voor het gevoel dat ik voor het eerst een hulpverlener echt dichtbij heb laten komen en dat komt omdat ik hem durfde te vertrouwen. Dat vertrouwen gaf hij mij. Opmerkingen: Ga zo door en let op jezelf. Ook jij bent precies goed zoals je bent. Beoordeling van de training 10. Saskia Claassen 42 jaar 

Individuele angst/ mindfulness training oktober, november, december.

De reden om de training te volgen was angstige en sombere gedachten, nare ervaringen in de vakantie opgedaan. Ik heb in de training geleerd anders leren denken, anders met gedachten om te gaan. Inzicht gekregen in mijn gedachtengang. Het doorbreken van de circel met doemscenario's. De begeleiding was goed. Beoordeling van de training 8, Patrick 42 jaar

Groepstraining Mindfulness, 1 november tm 20 december 2018.

De reden om de training te volgen: herstellende van een burn-out. Geleerd in de training: Bewustwording, Patronen herkennen, gerichte oefeningen. De begeleiding door de trainer was warm, betrokken, proffesioneel en toch persoonlijk. Beoordeling van de training 8, deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: beter inzicht in mijzelf, leren accepteren van oud zeer, leren omgaan met moeilijke situaties. Geleerd in de training: compassie met mezelf, leven met aandadht, mediteren. De begeleiding was prima, persoonlijke aandacht, betrokkenheid, ervaring, deskundig. Beoordeling van de training 8, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: chaos in mijn hoofd, wat wil ik en wat wil ik niet. Geleerd in de training: bewuster naar mijn gedachten en gevoelens kijken, wat wil ik en wat niet, concentreren (meditatie). De begeleiding was professioneel betrokken, aandacht voor iedereen, zorzaam. Beoordeling van de training 10, deze persoon wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: fysiek uitgeput, kwam persoonlijk in de knel. Geleerd in de training: Inzicht verwerven waar mijn gedachten en gedrag vandaan komen. Het inzicht gekregen om deze gedachten en gedrag in perspectief te plaatsen. De begeleiding was zeer betrokken en professioneel. Beoordeling van de training 9. Deze jongeman wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was: beter om leren gaan met angst, sombere gevoelens, onzekerheid. Geleerd in de training: inzicht in automatische gedachten. Verschillende vormen van meditatie. Analyse wat geeft energie en wat put uit. Zoektocht nieuwe balans: levensinvulling. De  trainer was betrokken, individueel gericht. Uitstekende diepgang, inzicht in achterliggende theorie. Opmerkingen: Een waardevolle 8 weken! Hartelijke dank. Beoordeling van de training 9, deze man wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: depressieve gedachten en negatief in het leven staan tegenover mezelf. Geleerd in de training: meer inzicht in mijzelf en in mijn doen en laten. De begeleiding was zeer goed en altijd genoeg tijd voor iedereeen. Ook zorgzaam en medeleven naar elk individu. Opmerkingen: ik vond het heel zinvol om deze training te volgen. Beoordeling van de training 10, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

individuele angsttraining november 2018 tm januari 2019.

De reden om de training te volgen was een angststoornis voor diverse dingen. Ik heb in de training geleerd angst en spanning toe te laten en te beseffen dat de angtgedachten fantasieen zijn. Niet tegen de angst te vechten maar te accepteren dat ze er zijn. Prima begeleiding, enthousiast en betrokken. ik kwam altijd gemotiveerd uit de training. Beoordeling van de training 9,  Herwin Aarssen 40 jaar

Individuele angsttraining november 2018 tm januari 2019.

De reden om de training te volgen was: veel piekeren, slechte nachtrust, perfectionistisch, veel tegelijk willen doen, burn-out ervaringen, hierdoor ook concentratie problemen. Ik heb in de training geleerd welke invloed piekeren heeft op het lichaam. Er komen spanningen en ik krijg een 'wattig' gevoel in mijn hoofd. Ik heb het piekeren leren herkennen en focussen op de ademhaling en hierdoor het patroon doorbreken. Ook acceptatie van wie en hoe ik ben. George is een ervaren en betrokken tainer. Hij straalt rust uit en kan goed luisteren. Hij maakt tussentijdse verslagen, die naast het cursusboek goede ondersteuning bieden. Beoordeling van de training 9, Erik 66 jaar.

Individuele Mindfulnesstraining november 2018 tm januari 2019.

De reden om de training te volgen waren burn-out klachten en een schuldgevoel na scheiding. Ik heb geleerd in de training hoe ik in een stressvolle situatie, 'piekeren' door middel van meditatie in het hier en nu mijn gedachten te verzetten. Het loslaten en accepteren van mijn schuldgevoelens / falen na mijn scheiding. Ik vond de begeleiding heel goed. George heeft mij op alle punten goed bebeleid. Beoordeling van de training 10, Varsha Adjodhia 33 jaar. 

Individuele angst/ mindfulness training november 2018 tm januari 2019

De reden om de training te volgen: angstklachten, minderwaardigheidsgevoel, niet goed genoeg zijn. In de training heb ik inzicht gekregen in mijn angstklachten, om deze te herkennen en er mee om te gaan. Geleerd om mezelf te accepteren en het zelfvertrouwen is gegroeid. Angstklachten zijn nagenoeg verdwenen. De begeleiding was prettig, het voelde vertrouwd, ik kon er goed mijn verhaal kwijt, had veel kenns en gaf goede adviezen. Beoordeling van de training 9, deze jongeman wil anoniem worden vermeld.

Individuele mindfulness training, december 2018 tm februari 2019.

De reden om de training te volgen: een burn-out, totaal uit balans in mijn leven en niet meer weten hoe eruit te komen. Ik heb in de training geleerd dat ik goed ben zoals ik ben. Geleerd om weer te voelen en verdriet voelen is ook goed. Op de rem kunnen trappen en stilstaan. Geleerd dat mijn gedachten doorgaans negatief zijn, deze herkennen. Vooral ook om ze om te zetten, niet te geloven. Meditatie is erg fijn. Ik heb de begeleiding als zeer prettig ervaren. Begripvol en niet veroordelend. Een goed inzicht in wat er bij mij speelt. Ook zeer kundig. De rust deed me erg goed. Beoordeling van de training 9, Danielle 42 jaar.

Individuele angst/mindfulness training december 2018 tm februari 2019

De reden om de training te volgen: langere tijd lichamelijke klachten die voortvloeiden uit angst en depressieve problemen. Geleerd in de training: door de tips en het Mindfulnessboek en de angstreader heb ik een duidelijk beeld gekregen hoe het brein werkt. Hoe gedachten ontstaan en alles de vrije loop kunnen laten. Hierdoor krijg je doemscenario's. Door de training heb ik hier een beeld van en weet nu hoe hiermee  om te gaan en op te reageren. De begeleiding door de trainer was super. Ik heb door George een duidelijk zicht gekregen op wat er in mij speelt en hoe ermee om te gaan. Elke week kwamen tal van zaken aan bod waarmee ik aan de slag kon. Dankjewel hiervoor. Aanbevelingen: Misschien ruimte om notities te maken tijdens de training. Bepaalde voorbeelden zijn de 'nagel op de kop' hier kan ik dan later op terug vallen. Beoordeling van de training 9. Kurt 42 jaar

Individuele emotieregulatietraining 'niet meer door het lint' januari tm maart 2019.

Door mijn agressiviteit waren er wrijvingen prive en op het werk. Dit moest anders. In de training heb ik geleerd dat communicatie en assertiviteit heel belangrijk zijn, om zonder agressief te worden, te bereiken wat nodig is. De begeleiding was zeer goed. Alles helder en goede adviesen. Ook veel aan mij overgelaten, dus niet voor mij denken. Beoordeling van de training 9. Benjamin Spijker 33 jaar.

Individuele training mindfulness januari tm maart 2019

De reden om de training te volgen: meer rust creeren in mijn leven en leren omgaan met het verleden. Geleerd in de training: meer zelfliefde te geven, ook al zijn mijn gevoelens pijnlijk, ze er mogen zijn, het is niet erg. Ook al wil je het niet voelen, wegrennen zorgt voor meer problemen. De begeleiding was super goed, heel belangstellend en rustig. Veel ervaring en fijn dat het niet helemaal volgens 'het boekje' hoeft te gaan, maar maatwerk toegepast kan worden. Beoordeling van de training 8, deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

Individuele training mindfulness, januari tm maart 2019

De reden om de training te volgen was om weer te herstellen van een burn-out en reintegratie te bevorderen. Ik heb in de training geleerd: beter omgaan met negatieve en stress gedachten. Milder met mezelf omgaan. Dingen laten ervaren zoals ze zijn. Leren nee zeggen. Op meerdere momenten op de dag even stil staan hoe het met mij gaat en er mee om te gaan. De begeleiding: een goede trainer, die aandacht geeft aan je problemen. Duidelijke aandacht en begeleiding. Duidelijk instructie boek. Beoordeling van de training 9.5, deze man wil anoniem worden vermeld.

Groepstraining mindfulness januari tm maart 2019

De reden om de training te volgen waren burn-out klachten, hoge mate van stress ervaren, leren meer bewust te zijn, meer genieten. Geleerd in de training: zicht op patronen, basis van mediteren geleerd, op tijd pas op de plaats maken, tiime out. Meditatie werkt goed voor mij, ik luister beter naar mijzelf. Wat minder moeten en wat meer mogen. Prettige begeleiding, gevoel gehad dat er altijd ruimte was om verhaal te doen, niet oordelend. Fijne begeleiding van de meditaties. Opmerkingen: dank voor de vele inzichten. Beoordeling van de training 7.5. Deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: onrust, stress, veel met meningen van anderen bezig, op aanraden van een collega en ook nieuwsgierigheid. Geleerd in de training: Inzichten in patronen, eerder loskomen van bepaalde gedachten, inzicht waar bepaalde pijnpunten zitten, inzicht in meer mogen in plaats van moeten, dus op een bepaalde manier loslaten. De begeleiding was erg prettig, de trainer straalde rust uit, wat zorgt voor rust bij mij zelf. Goede uitleg met bestaande voorbeelden, om tot beter inzicht te komen. Enthousiast, soort vaderfiguur. Elke week korte herhaling van wat al aan bod gekomen was, zeer prettig. Beoordeling van de training 7, deze vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen: mindfulness meer integreren in mijn leven. Preventie voor terugval, burn-out, persoonlijke ontwikkeling. Geleerd in de training: meer bewust worden van gedachten patronen, waar ik eerder in behandelingen al mee aan de slag was gegaan. Nog meer bewust van en leven in het hier en nu. Hierdoor al wat vaker acceptatie dat dingen gaan zoals ze gaan. De begeleiding: prettige en ongedwongen houding. Zoals besproken in de evaluatie, in het begin waren er heftige emoties van de anderen, dat vond ik lastig. het gevoel dat dat voor mijn al meer afgesloten was. Begrijpelijk dat daar de aandacht naar uitging, maar had van mij niet zo gehoeven. Opmerkingen: soms minder op specifieke prive situaties ingaan en parkeren voor een 1 op 1 sessie. Beoordeling van de training 7, deze jonge vrouw wil anoniem worden vermeld.

De reden om de training te volgen was om mindfulness in mijn dagelijks leven toe te kunnen passen. Om mezelf niet steeds te laten leiden door mijn gedachten. En om hanvaten te krijgen om mezelf weer op 1 te zetten. Ik heb geleerd om me niet steeds door mijn gedachten te laten leiden. Dat > 70% van de gedachten een negatieve lading hebben. Ik heb geleerd om mindfulness te integreren in mijn dagelijks leven. Ik hebt geleerd om bewust tijd voor mijzelf te plannen en om wat minder streng voor mijzelf te zijn.De begeleiding van de trainier was goed, begrijpelijk en rustig. Gastvrij. Beoordeling van de training 10. Inge 31 jaar.